Hallandsposten

Strandberg: ”Kul att göra mål”

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Anfallaren Carlos Strandberg har växt ut till U21-landslaget­s målkung. Efter två nya mål mot Malta är Malmö Ff-spelaren nu uppe i fem fullträffa­r i Em-kvalet. – Klart att det är kul att göra mål, säger 21-åringen efter 3–0-segern.

SVERIGE MALTA 3 0

Anfallaren Carlos Strandberg svarade för ett hattrick i kvalpremiä­ren hemma mot Cypern (4–1). I fredags blev Malmö Ff-spelaren mållös när Sverige kryssade mot Belgien (1–1), men hemma mot Malta noterades anfallaren för två nya fullträffa­r.

– Klart att det är kul, men samtidigt får man inte glömma bort lagets prestation. Utan passningar­na blir det ju inte mål. Vi har gjort det bra som kollektiv, säger Strandberg.

NU FICK MFF-ANFALLAREN bilda anfallspar tillsamman­s med sin gamla Aik-lagkamrat Alexander Isak, numera i tyska Borussia Dortmund.

– Det var skönt att få spela med honom. Det är en duktig fotbollssp­elare som är bra både med boll och i djupled. Jag tycker att vi kompletter­ar varandra bra i och med att vi har spelat ihop tidigare. Samarbetet funkade bra, säger Strandberg.

Isak Ssewankamb­o gav Sverige ledningen i den första halvleken på Olympia i Helsingbor­g innan Strandberg utökade till 2–0 i den 50:e minuten. I den 69:e minuten fastställd­e han slutresult­atet till 3–0 på nick – mitt framför ögonen på Alexander Isak.

– Jag såg honom inte. Annars hade han fått målet, säger Strandberg med ett leende.

ALEXANDER ISAK FICK efter målet höra att av Erdal Rakip att inlägget var menat till just Isak.

– Men det är klart att han (Strandberg) inte ser mig där. Det spelar inte så stor roll, säger Isak.

Det var första gången Isak fick starta i U21-landslaget

– Det här kändes som en vanlig kvalmatch. Det var inget speciellt – inga konstighet­er, säger Isak.

Obesegrade Sverige är med sina sju poäng tvåa i en haltande kvaltabell. Ettan Belgien står på åtta poäng, men har en match mer spelad. I november väntar Ungern på bortaplan i Em-kvalet för U21landsla­get.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden