Hallandsposten

Fem frågor till Mattias Karlsson...

- ANDERS TORNELL

...som i kväll gör comeback i Halmstad BTK i hemmapremi­ären mot Rekord i Pingisliga­n.

* Hur känns det att vara tillbaka i Halmstad arena? – Det är klart att det ska bli kul. För ett och ett halvt år sedan var jag med och förlorade Sm-finalen mot Eslöv så det ska bli spännande att spela i Halmstad igen.

* Du missade premiären mot Ängby/spårvägen. Varför? – Jag kom från en hektisk period med EM, spel i Malaysia och skulle sedan dit igen. Då var det bättre att mina lagkamrate­r fick spela eftersom vi är en så stor trupp.

* Vad har du för förväntnin­gar på matchen mot Rekord? – Vi vill vinna och hänga med Eslöv och Söderhamn i toppen, men det blir en tuff match. Rekord var i Smfinal i våras och pressade Eslöv hårt. Nu har de blivit av med fransmanne­n, men har fått en grek (Ioannis Sgouropoul­os) som nyligen vann EM för juniorer.

* Hur går det i Malaysia? – Jag kom hem i söndags efter en tuff T2-vecka där för både laget och mig själv. Vår korean var skadad och då fick jag spela dubbelt. Jag vann med 4–1 mot en kines, men förlorade sedan mot bland andra Vladimir Samsonov (2–3) och Timo Boll (2–3). Det tajtade till sig i toppen och därför kommer det att bli en jävulskt spännande slutomgång.

* Vad händer den närmaste framtiden? – Jag ska vara hemma i tre veckor nu, men sedan väntar T2 i Malaysia, en stor World Tour-tävling i Tyskland och därefter SOC. Det är viktigt att vara i bra form nu och ta igen de placeringa­r (från 22:a till 28:a) som jag tappat på världsrank­ingen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden