Hallandsposten

Emmi i samma musikal som Henrik Dorsin

- MALIN EIREFELT

”Min karaktär är en ung överklassk­vinna som är ganska skruvad. Det blir en rolig utmaning för mig att jobba mer med humor.”

Efter ”Fantomen på Operan” och ”Lès Miserables” spelar halländska Emmi Christenss­on i vår mot Henrik Dorsin. De två möts i humormusik­alen ”Gentlemann­en” på Oscarsteat­ern i Stockholm.

Musikalart­isten från Vessigebro har stått på några av musikalvär­ldens främsta scener i flera år men det är först på senare tid hon på riktigt börjar bli uppmärksam­mad och igenkänd hemma i Sverige.

Förra året medverkade hon i SVT:S ”Så ska det låta”. I somras gästade hon ”Allsång på skansen”. Förra veckan syntes hon i ”Dobidoo” och om några veckor syns hon i Kalle Moraeus musikprogr­am ”Moraeus med mera”.

– Även om jättemånga såg ”Fantomen på operan” så har tv en annan genomslags­kraft. I Fantomen såg publiken dessutom ”Christine”, inte mig som person, säger Emmi Christenss­on.

EMMI CHRISTENSS­ON

ATT NÅ DEN breda tv-publiken är något som Emmi Christenss­on uppskattar extra mycket, eftersom hon gärna vill blanda musikal med eget artisteri.

– Då underlätta­r det om folk vet vem man är. Jag tycker det är jätterolig­t. Det är vad jag har drömt om, att få den här chansen. Det är väldigt få musikalart­ister som får det, säger sångerskan från Vessigebro.

I början av november slutar hon spela ”Lès Miserables” i Jönköping och snart därefter börjar repetition­erna till humormusik­alen ”Gentlemann­en” som har premiär 25 januari på Oscarsteat­ern i Stockholm. Hon spelar mot bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter.

– Min karaktär är en ung överklassk­vinna som är ganska skruvad. Det blir en rolig utmaning för mig att jobba mer med humor, säger hon.

INNAN DET BLIR premiärdag­s på Oscarsteat­ern ska Emmi Christenss­on hinna med några julkonsert­er. Hon ska bland annat medverka i Kålle Gunnarsson­s julshow ”Music of the Christmas Night”. På scen i Falkenberg står, utöver Emmi Christenss­on, Pernilla Karlsson, Robin Rösehag och Tove Holm samt Storans teaterskol­as musikalele­ver och en liveorkest­er.

– Jag och Kålle är ju kompisar och det var länge sedan vi jobbade tillsamman­s, säger Emmi Christenss­on som står på Falkenberg­s Stadsteate­r 24, 25 och 26 november.

 ?? Bild: ANNA WETTERQVIS­T/ARKIV ?? STJÄRNMÖTE. Emmi Christenss­on spelar mot Henrik Dorsin i vår, i humormusik­alen ”Gentlemann­en”.
Bild: ANNA WETTERQVIS­T/ARKIV STJÄRNMÖTE. Emmi Christenss­on spelar mot Henrik Dorsin i vår, i humormusik­alen ”Gentlemann­en”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden