Hallandsposten

HBK tappar Isak

FOTBOLL: MALKOLM NILSSON TAR ÖVER NÄR STJÄRNSKOT­TET FLYTTAR

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Succémålva­kten lämnar bottenstri­dande Halmstads BK efter bara en säsong i A-laget.

Halmstads BK tappar målvaktsko­meten Isak Pettersson, 20. – Vad som händer härnäst vet jag inte, det har jag inte bestämt mig för, säger han. HBK har i stället knutit upp Malkolm Nilsson, 24, på tre år.

”Det har gått lite tankar fram och tillbaka. Sedan hur det blev så, det bara blev så helt enkelt.”

ISAK PETTERSSON

Målvaktsby­te väntar i Halmstads Bollklubb, oavsett serietillh­örighet nästa år.

I våras var det oklart vem av Isak Pettersson och Malkolm Nilsson som dåvarande cheftränar­en Jan Jönsson skulle satsa på som förstemålv­akt.

Det blev Pettersson – som greppade chansen med bägge händerna och har varit det stora utropsteck­net under en annars dyster säsong.

MEN INFÖR 2018 väljer Pettersson, som sitter på ett utgående kontrakt, att gå vidare.

– Han har meddelat oss att han kommer att lämna. Han ser det som att han kan ta ett annat steg i karriären, säger tränaren Igor Krulj.

Själv är Isak Pettersson fåordig om skälen till varför han bryter med HBK. Han säger till HP:

– Det har gått lite tankar fram och tillbaka. Sedan hur det blev så... det bara blev så helt enkelt. Jag har inte så mycket kommentare­r till det. Nu är det som det är, men fokuset ligger på att göra det bra här i slutet och rädda kvar Halmstad.

HBK ville förlänga med dig. Hur bra var deras bud?

– Det handlade inte om vi var kvar i Allsvenska­n eller i Superettan utan jag och HBK hade bra snack.

Men…?

– Nu blev det som det blev och jag har inga mer kommentare­r till det.

Det är ingen schism eller något missnöje som gör att du vill gå vidare?

– Nej, nej, absolut inget sånt. Jag har trivts jättebra i Halmstad och fått otroligt bra stöd av Igor och målvaktstr­änaren Damir (Hadrovic). Hur tänker du dig framtiden?

– Det vet jag inte, det får vi se. Det har jag inte bestämt mig för ännu.

Men jag antar att det finns andra klubbar som är intressera­de?

– Ja, det är klart, annars hade det inte varit som det är nu. Men vad som händer härnäst vet jag inte, det har jag inte bestämt mig för.

Är det svenska klubbar eller utländska eller både och?

– Det har jag inga kommentare­r till. HBK nobbade ett bud på dig i somras. Har det påverkat ditt beslut nu?

– Nej, nej. Som jag sa innan så är det inget tjafs och inget bråk.

Budet i somras kom, enligt vad HP erfar, från IFK Norrköping. Östgötarna är, enligt uppgifter till Fotbollska­nalen, även den klubb som ska vara mest aktuell för Pettersson nu.

HALMSTADS BK:S ordförande Tony Karlsson uppger för HP att klubben inledde arbetet med att förlänga med Isak Pettersson tidigt i våras och ”satt med konkreta siffror framme” före sommaren.

– Vi har ingen kritik att rikta mot Isak över huvud taget, det är en kanonkille. Halmstads Bollklubb har nog gjort ganska mycket för att förlänga med Isak Pettersson. Men om inte spelaren vill förlänga så blir det i praktiken omöjligt, säger Karlsson och fortsätter:

– Sedan har vi två stycken målvakter som nog är värda att vara nummer ett, vilket gör att hade vi förlängt med Isak så hade vi inte förlängt med Malkolm och det blev ganska tydligt i den här processen. Det mynnade ut i att när Isak inte kunde lämna besked så riskerade vi att bli av med båda målvaktern­a.

– Till sist fick vi sätta ut ett datum där vi talade om att ”vid det här tillfället måste vi ha besked och om vi inte har besked så är du inte längre aktuell för oss”.

FÖR MÅNGÅRIGE RESESERVEN Malkolm Nilsson är treårskont­raktet en efterlängt­ad chans att få visa vad han går för på elitnivå. Han gör sin sjätte säsong i A-truppen, men har bara spelat en seriematch – den betydelsel­ösa epilogen 2015.

– Det är en enorm stolthet och glädje från min sida. Det ska bli fantastisk­t kul att fortsätta i tre år till, säger han.

HBK:S tränare Igor Krulj är trygg med att låta Nilsson ta över i A-lagsburen. Han säger:

– Malkolm är en väldigt bra fotbollsmå­lvakt och har bevisat det under hela året. Han har varit en av de främsta i U21-laget och även hållit en väldigt hög nivå på träningarn­a. Så där finns absolut ingen tveksamhet till att Malkolm ska vara den keeper vi ska satsa på.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? GÅR VIDARE. Det blir inte mer än en säsong i Halmstads BK:S A-lagsmål för succérooki­en Isak Pettersson. Veingekill­en lämnar HBK efter Allsvenska­ns slut för en ännu inte namngiven ny förening. HBK lanserar i stället mångårige reserven Malkolm Nilsson...
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV GÅR VIDARE. Det blir inte mer än en säsong i Halmstads BK:S A-lagsmål för succérooki­en Isak Pettersson. Veingekill­en lämnar HBK efter Allsvenska­ns slut för en ännu inte namngiven ny förening. HBK lanserar i stället mångårige reserven Malkolm Nilsson...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden