Hallandsposten

Karlssons storspel bäddade för poäng

-

” Vi hade hoppats på lite mer, men Rekord var i Sm-final i våras och är ett starkt lag.” MATTIAS KARLSSON

Ankare i HBTK

Mattias Karlsson, 26, gjorde comeback i Pingisliga­n efter ett års frånvaro. Och som han spelade. Men trots två singelsegr­ar fick hans Halmstad BTK nöja sig med en poäng mot Rekord i hemmapremi­ären.

HALMSTAD BTK REKORD 3 3

– Vi hade hoppats på lite mer, men Rekord var i Sm-final i våras och är ett starkt lag. Fast får vi spela ihop gänget och fortsätta att utvecklas så ska det nog bli bra framöver, säger Mattias Karlsson.

Karlssons flytt till franska stjärnlage­t Pontoise förra säsongen blev aldrig någon succé och när han fick ett erbjudande att spela i T2-ligan i Malaysia kombinerat med en ny vända i Pingisliga­n tvekade han aldrig.

I går var han tillbaka som ankare i HBTK.

Senaste framträdan­det var förlusten i Sm-finalen mot Eslöv 2016 och det var ett taggat nyförvärv som tog sig an unge greken Ioannis Sgouropoul­os, nyligen europamäst­are för juniorer, i sin första match.

Efter ett jämnt första set, 12–10, visade Karlsson varför han är rankad Hbtk-förvärvet Ibrahima Diaw har haft en tung start i sin nya klubb, men fixade oavgjort mot fjolårets Sm-finalist Rekord.

på 28:e plats i världen och vann till slut bekvämt med 3–0 i set.

– Vi mötte Grekland i EM och därför hade jag lite koll på Sgouropoul­os. Han har extremt fin träff på bollen och då är det viktigt att få till förstaboll­en så han inte får svinga, anser Mattias.

MEN HBTK TAPPADE greppet när först Elias Ranefur förlorade med 0–3 mot tjecken Michal Obeslo och sedan Ibrahima Diaw åkte dit mot landslagss­pelaren Simon Arvidsson med 1–3.

Karlsson fortsatte dock att imponera

och hade inga större problem att avfärda Obeslo med 3–0 efter en match som stundtals bjöd på riktigt bra bollar och rev ner applåder på den välfyllda läktaren.

– DET GÄLLDE att vara noga och spela snabbt mot honom. Jag hade stora ledningar men tappade dem och det är alltid farligt för blir det 1–1 i set vet man aldrig vad som händer.

På bordet bredvid inledde Ranefur bra och vann första set mot Arvidsson, men den 20-årige Hbtk:aren såg spänd och nervös ut och hade under kvällen massor av bollar som gick nättkant och ut. Det var ett av skälen till att Rekordspel­aren kunde vända och vinna med 3–1.

DET INNEBAR ATT hoppet om en hemmapoäng stod till Ibrahima Diaw, som inte hade vunnit en enda singelmatc­h så långt i Pingisliga­n.

Men mot Sgouropoul­os kom äntligen första segern, 3–0, och den gav HBTK en välförtjän­t poäng.

– Det var en lurig match för ”Ibra”, men han gjorde det bra och vann de viktiga bollarna, berömmer Karlsson.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? STRÅLANDE COMEBACK. Mattias Karlsson övertygade och vann båda sina singelmatc­her i hemmapremi­ären mot Rekord, men HBTK fick bara en poäng med sig mot Rekord.
Bild: ROGER LARSSON STRÅLANDE COMEBACK. Mattias Karlsson övertygade och vann båda sina singelmatc­her i hemmapremi­ären mot Rekord, men HBTK fick bara en poäng med sig mot Rekord.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? POÄNGRÄDDA­RE.
Bild: ROGER LARSSON POÄNGRÄDDA­RE.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden