Hallandsposten

H/H vann lätt i Öresundsli­gan

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad hade inga som helst problem att vinna mot danska Amager och ta andra raka segern i Öresundsli­gan.

HYLTE/HALMSTAD AMAGER

(25-15, 25-15, 25-13))

3 0

– Det tog exakt 60 minuter. Men trots de stora siffrorna så tyckte jag att Amager stod emot bättre än vad vi trodde på förhand. Fast vi spelade bra och discipline­rat och gjorde många väldigt bra saker, myser Tony Westman, tränare i Hylte/halmstad.

H/H inledde Öresundsli­gan med att i söndags besegra Svedala med 3–0 och den segern följdes alltså av ännu en säker vinst i Halmstad arena i raka set.

STINA RIX, SOM imponerade i elitseriep­remiären, fortsatte att visa att hon har tagit stora kliv under sommaren och var åter bäst på plan tillsamman­s med nya amerikansk­a passaren Taylor Bruns.

– Stina har nog knäckt koden. Hon har varit bra hela försäsonge­n med och dominerar fullständi­gt just nu, säger Tony Westman.

Han fortsätter:

– Och så har vi Taylor. Hon är fantastisk både på och utanför plan samt som kompis så där har vi gjort ett fynd.

Emma Mårtensdot­ter har lidit av en meniskskad­a och spelade inte i elitseriep­remiären mot Svedala. Westman räknade inte med henne i går heller, men nu var den tidigare landslagst­jejen såpass bra i sitt knä att hon kunde spela från start.

DET INNEBAR ATT Daniele Kovacs de Lima, som nyligen blev svensk medborgare, fick dela på ansvaret med Martina Svensson i högeranfal­let.

– Båda två gjorde det väldigt bra och hade hög pro- cent på sina avslut. De gjorde knappt några misstag och det var roligt att se.

Hylte/halmstads nästa match i Öresundsli­gan spelas nästa torsdag mot Bröndby. Då lär det bli tuffare för H/H att vinna.

– Det är flera viktiga matcher i nästa vecka eftersom vi också ska möta svenska mästarna Engelholm, slutar Westman.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? TILLBAKA IGEN. Daniele Kovacs de Lima var en av de bättre när Hylte/halmstad kvaddade Amager i Öresundsli­gan.
Bild: ROGER LARSSON TILLBAKA IGEN. Daniele Kovacs de Lima var en av de bättre när Hylte/halmstad kvaddade Amager i Öresundsli­gan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden