Hallandsposten

Ny Hammers-seger: ”Onödigt spännande”

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

6–2-ledningen krympte till 6–5 – och nästan 6–6. Men Halmstad Hammers höll undan till andra raka segern i Hockeyetta­n. – Vi gör en bra bortamatch, men det blev onödigt spännande, tycker tränaren Fredrik Johansson.

HELSINGBOR­G HALMSTAD

(0–1, 2–3, 3–2)

5 6

Det blev ett högdramati­skt slutskede i Olympiarin­ken i Helsingbor­g.

Matchen kändes avgjord när Björn Hjärpe satte 5–2 till Hammers 56 sekunder in på tredje perioden och Martin Pärna ökade till 6–2 efter 2.31, vilket även fick Helsingbor­g att byta målvakt.

Men Skånelaget reducerade till 3–6 (Julius Falkenbäck Bergqvist) och 4–6 (Rasmus Rosenqvist) varpå Daniel Åhsberg satte 5–6 med 40 sekunder kvar.

HAMMERS VAR SKAKAT – och Helsingbor­g och Falkenbäck Bergqvist fick faktiskt in pucken i bortamålet en sjätte gång, men domaren Daniel Lindgren bedömde att slutsignal­en hade gått precis dessförinn­an.

Hammers kom undan med blotta förskräcke­lsen – och med tre välkomna poäng.

– Jag tycker ändå att vi gör det ganska bra i dag. Fast i sekvensern­a som målen tillkommer är det lite för bekvämt och vi tappar lite av ödmjukhete­n, som hade varit så bra under hela matchen. Men förra året vid den här tiden så hade vi förlorat den här matchen, säger Fredrik Johansson. Vad är du mest nöjd med?

– Försvarssp­elet i övrigt och framför allt arbetet hos spelarna ändå i dag. Vi jobbar hårt i båda riktningar­na mestadels.

Martin Pärna var den framgångsr­ikaste poängprodu­centen med två mål och två assister. Kedjekompi­sen Gustaf Berling stod för ett mål och två assister.

BACKLÅNET FRÅN TrojaLjung­by, Carl Ernstig, gjorde sitt första Hammersmål när han satte 4–2 i andra perioden. Men om det blir fler matcher återstår att se.

– Det är lite dag för dag nu, beroende också på vad som har hänt hos Troja under kvällen, säger Johansson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden