Hallandsposten

Vårdcentra­len i Knäred är inte som den var förr

-

En skribent tycker att omvärlden reagerar för lite inför hot om ett kärnvapenk­rig. Vad är din åsikt? Uttryck den du med!

VÅRD. Vårdcentra­len i Knäred bytte namn till Helsa år 2016. Efter detta upplever många att Helsa håller på att köra verksamhet­en i botten.

INNAN NAMNBYTET VAR det arbetsgläd­je som personalen utstrålade man kände sig välkommen och ett bra omhänderta­gande vid besöket. Det var alltid samma fina personal det fanns kontinuite­t i verksamhet­en. I receptione­n möttes man av Gull-britt en glad och trevlig person med glimten i ögat och humor. Sedan kom man in till doktor Tommy Grähs som gav sig tid att lyssna och med sitt stora kunnande och engagemang skapade en trygghet för oss patienter.

Nu är det nästan ingen kvar av den gamla personalen. Varför? En orsak kanske! Det kommer nya läkare varje vecka de kan dålig svenska. Största delen av besöket går åt att läsa journalen i datan, han känner inte patienten. När undersökni­ngen är klar så får man läsa i datan hur han tänkt sig behandling­en, doktorn har svårt att förklara sig på svenska.

Beakta också att de som besöker vårdcentra­len är gamla mellan 70 år till över 90 år, många ser och hör dåligt och kan inte engelska förstår bäst den halländska dialekten. Vårdperson­alen som tar hand om oss vid besöket ser uppgivna ut, man ser det på kroppssprå­ket, ingen glädje.

En orsak kan vara att det är nya läkare varje vecka. Vad gör verksamhet­schef Anna-pia Trané för att personalen skall må bättre? Under semesterpe­rioden 2017 var vårdcentra­len stängd och även apoteket.

Detta gör att koncernen Helsa sparar miljoner, ingen lön till semestervi­karier, sparade pengar går in i Helsakonce­rnens budget, bra för ägarna men dåligt för vårdtagarn­a och patientern­a i Knäred.

VEM PÅ LAHOLMS kommun har skrivit på avtalet med Helsa? Skall inte verksamhet­en även bedrivas under semesterpe­rioden? Vart är vårdcentra­len i Knäred på väg?

Jan-erik Nilsson,

Körsveka

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? VÅRDFRÅGOR. Skribenten är inte nöjd med hur vårdcentra­len utvecklas.
Bild: TT/ARKIV VÅRDFRÅGOR. Skribenten är inte nöjd med hur vårdcentra­len utvecklas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden