Hallandsposten

Michaela och Ida dansar i riksfinal för koreografe­r

- 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

De tävlar för Halland. Den 4 november deltar de unga dansarna Michaela Dahlin och Ida Larsson i riksfinale­n av Skapa Dans i Stockholm. Duons nummer handlar om att förlora – och hitta – sig själv.

De snurrar och hoppar. De lyfter varandra. De ligger på golvet och roterar...

– Vi vill ha rörelser som visar på det kaos man kan uppleva, säger Ida Larsson.

Hon och Michaela Dahlin demonstrer­ar delar av sin koreografi till ”The same”, i danssalen på Sturegymna­siet. I söndags vann de två tredjeårse­leverna med samma nummer vid regiontävl­ingen av Skapa dans i Falkenberg.

SKAPA DANS ÄR en tävling för oetablerad­e koreografe­r i åldrarna 15 till 21 år, och duon var bäst av fem grupper i söndags.

– Vi började göra vår koreografi redan i maj, säger Michaela.

Det halvårslån­ga samarbetet resulterad­e i ”The same”, till låten ”Runnin’(lose it all)” med Naughty Boy/beyonce. Vad handlar ert nummer om?

– Vi vill visa på känslan av att förlora sig själv, säger Ida.

– Ibland vet man inte riktigt vem man är, säger Michaela.

Vinsten i Falkenberg innebär att Michaela från Halmstad och Ida från Getinge får åka till Stockholm 2-5 november. Det blir workshops, föreställn­ingar och lördag 4 november är det riksfinal för unga koreografe­r från hela Sverige.

– Det ska bli jättekul att visa upp oss, träffa andra och lära oss mer, säger Michaela. Vad är så speciellt med dans?

– Det är så skönt. Jag släpper alla andra tankar och känner mig fri, säger Ida. – Ja, man låter kroppen jobba, säger Michaela.

HUR SER DÅ framtiden ut efter riksfinale­n i Skapa dans? Bägge de unga koreografe­rna kan tänka sig att satsa helhjärtat på dans, men de funderar även på andra yrken.

– Jag kanske utbildar mig till psykolog eller sociolog, men dansen ska absolut finnas på något sätt i mitt liv, säger Michaela.

– Jag vill också fortsätta dansa, men har alltid drömt om att bli journalist. Jag får bli en dansande journalist, säger Ida.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ETT LYFT MOT RIKSFINAL. Michaela Dahlin och Ida Larsson dansar själva i ”The same” som de har koreografe­rat. Här visar de delar av numret i danssalen på Sturegymna­siet. Den 4 november är det dags för riksfinal i Stockholm.
Bild: JARI VÄLITALO ETT LYFT MOT RIKSFINAL. Michaela Dahlin och Ida Larsson dansar själva i ”The same” som de har koreografe­rat. Här visar de delar av numret i danssalen på Sturegymna­siet. Den 4 november är det dags för riksfinal i Stockholm.
 ??  ?? JAKT PÅ IDENTITET. starka känslor. De unga koreografe­rnas dans i ”The same” uttrycker
JAKT PÅ IDENTITET. starka känslor. De unga koreografe­rnas dans i ”The same” uttrycker
 ??  ?? RÖRLIGA ELEVER. Michaela Dahlin och Ida Larsson går sista och tredje året vid danslinjen på Sturegymna­siet.
RÖRLIGA ELEVER. Michaela Dahlin och Ida Larsson går sista och tredje året vid danslinjen på Sturegymna­siet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden