Hallandsposten

Rolling Stones har fortf

MUSIK: DET KLASSISKA BANDET INTAR SVERIGE IGEN

-

Bandet är mitt uppe i sin Europaturn­é som startade i Hamburg i början av september och nu är det alltså Stockholms tur att ta emot Rolling Stones.

Konsertern­a som har föregått Sverigebes­öket har fått bra betyg, bland annat skrev Expressens Olle Berggren att bandet ”inte mått så här bra sedan det tidiga 70-talet”, efter att ha sett dem i Barcelona förra veckan.

ATT SAMTLIGA bandmedlem­marna är över 70 år hindrar dem uppenbarli­gen inte från att ge sig ut på krävande turnéer, inte heller från att locka både yngre och äldre fans till arenorna.

Bland fansen finns en ung och * Bandet består i dag av Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts och Ronnie Wood. Rolling Stones bildades i London 1962 och räknas som ett av de främsta rockbanden genom tiderna. * I fjol gav de ut sitt senaste album ”Blue & lonesome”. * Under Europaturn­én ”No filter” besöker de tolv städer, med start i Hamburg den 9 september och slut i Paris den 25 oktober. Den 12 oktober uppträder de på Friends arena i Stockholm.

kvinnlig publik som älskar Stones för musiken i sig, utan något nostalgisk­t filter. Det anser Jonna Bergh, chefredakt­ör på Styleby och själv Stones-fantast.

– Låtarna som de gjorde för länge sedan är fortfarand­e relevanta och låter skitbra. Sedan tror jag att många kvinnor har kommit i kontakt med dem via Rolling Stones

kvinnor, förr genom deras flickvänne­r och nu döttrarna som har fört deras talan och fått andra tjejer att upptäcka deras farsor.

Hon syftar på bland andra Georgia May Jagger och Theodora Richards, som har egna karriärer och syns mycket på Instagram och är omskrivna i medierna.

Men framför allt har Rolling Stones influerat många musiker, inte bara inom rocken, ända sedan 60-talet. Det är en av orsakerna till deras konstanta aktualitet, enligt Jonna Bergh.

– De är fortfarand­e ett slags måttstock för hur bra rock ska låta. Det finns nog inte ett enda nutida band som inte har influerats av Rolling Stones, på det sättet är de för alltid relevanta och lever vidare genom den moderna musiken.

Rockikoner­na Rolling Stones spelar på Friends arena i Stockholm i kväll. I publiken väntar tusentals fans, både gamla och nya. Men vad är orsaken till att alla älskar Stones?

SJÄLV UPPTÄCKTE HON dem när hon började intressera sig för brittisk pop på 90-talet.

– Sedan började man leta sig bakåt för att se varifrån influenser­na kommer och så hittar man ett band som inspirerat­s av Stones, och plötsligt så breder den här enorma låtskatten ut sig.

Att 70-plussarna håller måttet på torsdagens konsert tvivlar Jonna Bergh inte på, även om det var ett par år sedan hon såg dem senast.

– Jag är ganska säker på att de bjuder upp till ganska bra dans. Det är en av anledninga­rna till det

 ??  ?? HÅLLER I. Rolling Stones, med Mick Jagger och Keith Richards i spetsen, gästar Sverige på torsdag när de uppträder på Friends arena. Det legendaris­ka bandet
HÅLLER I. Rolling Stones, med Mick Jagger och Keith Richards i spetsen, gästar Sverige på torsdag när de uppträder på Friends arena. Det legendaris­ka bandet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden