Hallandsposten

KLIPP

- Widar Andersson i Folkbladet (ob S)

* Men många bär ansvaret för konflikten och det splittrade Katalonien. I Madrid har förståelse­n för katalanska känslor stundtals varit obefintlig. En författnin­g måste kunna skrivas om, om än inte hux flux och på separatist­ers order. Ett brett samtal om Spaniens framtid måste erbjudas. Det är Rajoys skyldighet att göra det.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Specialist­sjuksköter­skor och barnmorsko­r betraktas av regeringen som höginkomst­tagare, vilket Jan Björklund (L) påpekade i riksdagsde­batten. På det svarade Stefan Löfven: ”man kan ha olika synpunkter på marginalsk­atter hit å dit”. Det är tydligen den svaga hit å dit-analysen som gör att Stefan Löfven tycker det är rätt att dra långt mer än hälften av en löneökning direkt ur handen på hårt arbetande familjeför­sörjare. Men är man en riktig Slösa måste ju någon annan betala. Det kan till och med en ekonom räkna ut.

Petter Birgersson i Ystads Allehanda (lib)

* Sjukvård, kriminalit­et, integratio­n och invandring är således de tre stora partiernas val av ”bästa ämnen” för dem själva. Bra och relevanta sakfrågor alltihop. När det gäller vad de helst vill bråka om är det dags för det tragikomis­ka. Alla – utom Kristersso­n vilket han vinner på – tycks tro att det bästa bråket är bråket om SD, rasism och nazism. Obegriplig­t.

Vårt läge är fortfarand­e tufft. ULF KRISTERSSO­N (M), partiledar­en i sitt öppningsta­l på partistämm­an i Örebro, om det hårda arbetet som krävs för att återfå väljarnas förtroende.

 ?? Bild: KICKI NILSSON/TT ??
Bild: KICKI NILSSON/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden