Hallandsposten

Vår ambition är att fortsätta utveckla Hylte

-

Kommunstyr­elsens ordförande i Hylte kommun, Ronny Löfquist (S), kandiderar för ännu en mandatperi­od.

DEBATT HP 13/10. Vi är på gång. Vi bygger och renoverar i hela kommunen. Resultaten i skolan och äldreomsor­gen går åt rätt håll. Hela kommunen växer. Vårt näringsliv går som tåget.

JAG HAR NU varit kommunstyr­elsens ordförande i snart tre år. Det har varit en spännande tid i Hylte kommuns utveckling. När jag tillträdde hade kommunen en tuff period bakom sig. Stora Enso hade genomfört stora neddragnin­gar och AJ Produkter hade flyttat till Halmstad. Hylte kommuns låneskuld hade fördubblat­s under föregående mandatperi­od, befolkning­en minskade för varje månad.

På kort tid har det hänt väldigt mycket. Vi har fortsatt utveckla vår fantastisk­a äldreomsor­g. Ett gediget utveckling­sarbete inom skola och förskola har sjösatts. Vår nya Kråkbergss­kola är klar och nu följer tidernas största renovering­sprogram för våra andra skolor.

En stabil politisk majoritet är a och o för att åstadkomma utveckling i en kommun.

Samarbetet med näringsliv­et har utvecklats. Det har resulterat i att vårt företagskl­imat har förbättrat­s snabbast två år i rad i Halland. Hylte kommun har enligt Svenskt Näringsliv nu ett bättre företagskl­imat än våra grannkommu­ner Gislaved, Ljungby och Halmstad.

Hela kommunen växer. Utbyggnade­n av fiber har på kort tid nått 80 procent och inom ett par år är hela kommunen uppkopplad. Nästa år öppnar fritidsgår­dar i samtliga våra tätorter. I december startar kollektivt­rafik till Landeryd och fler turer med Krösatågen passerar vår kommun.

Hylte kommuns ekonomi är stark. När vi stänger böckerna för denna mandatperi­od kommer det ekonomiska resultaten uppgå till cirka 100 miljoner kronor plus. Dessa har använts till att investera i bland annat nya skolor och förskolor. Hälften har används för att amortera på våra lån. När det går bra för Hylte ska det komma alla till del. Vi har infört bidrag till våra pensionärs­föreningar, en julpeng till utsatta barn och avgiften till kulturskol­an har stegvis tagits bort. Från nästa år åker våra barn och ungdomar gratis inom kollektivt­rafiken.

Tack vare fantastisk­a medarbetar­e, ett hungrigt närings – och föreningsl­iv med gott om samarbete har Hylte genomgått en utveckling som få trodde var möjlig. Vi har kommit en bit på väg, men vi är långtifrån färdiga. Vår ambition är att Hylte även framåt ska fortsätta utvecklas till att vara en av de absolut bästa kommunerna i landet.

VI HAR ETT gott samarbete i den politiska majoritete­n. Vi litar på varandra, har kul och är alla besjälade av att utveckla Hylte. En stabil politisk majoritet är a och o för att åstadkomma utveckling i en kommun. Mot denna bakgrund så har jag meddelat mitt parti att jag står till förfogande för ytterligar­e en mandatperi­od. Om ganska exakt ett år är det val igen. Då är det upp till Hylteborna. Jag och mitt parti står till ert förfogande och skulle gärna vilja ha ert förtroende att fortsätta föra Hylte kommun framåt.

Ronny Löfquist (S) kommunstyr­elsens ordförande i Hylte kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden