Hallandsposten

”Man var lite knäckt”

FOTBOLL: PETNINGEN TOG NILSSON HÅRT – MEN NU FÅR HAN KLIVA FRAM

- Carl fredrik johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det. Och Malkolm Nilsson har väntat. Länge. Men efter sex säsonger i bakgrunden i HBK får han kliva fram i rampljuset när årets succékeepe­r Isak Pettersson söker nya äventyr inför 2018.

MALKOLM NILSSONS NYA treårskont­rakt presentera­des av klubben i onsdags, men har varit klart längre än så.

– Vi har egentligen diskuterat sedan i somras, jag och HBK, och jag skrev på för några veckor sedan. Det känns jättebra, säger han till HP. Var du svåröverta­lad?

– Det är klart att man har vägt in allting som har varit med Isak och situatione­n som jag har haft här i Halmstad nu under några år, men det var inte jättesvårt. Hade du andra anbud?

– Det har funnits intresse, men det ska krävas rätt mycket för att jag ska lämna HBK. Nu när jag fick den här möjlighete­n så var det egentligen inget snack om att det var HBK som gällde.

Bollklubbe­ns förre cheftränar­e Jan Jönsson väntade in i det längsta i våras innan han valde förstemålv­akt till den allsvenska premiären. Under försäsonge­n lät han Isak Pettersson * Ålder: 24 år.

* Längd: 193 centimeter.

* Vikt: 89 kilo.

* Moderklubb: IS Örnia.

* Kom till HBK: 2010, från BK Astrio. Har även varit utlånad till Lunds BK (2013) och Östers IF (2015 och 2016).

* Allsvenska matcher: 1.

* Svenska cupen-matcher: 4.

* Aktuell: Har skrivit treårskont­rakt som ny förstemålv­akt i Halmstads BK. och Malkolm Nilsson stå i varannan match.

TILL SLUT FÖLL valet på Pettersson, 20 – vilket tog Nilsson hårt:

– Det var jättesurt så klart och under de första veckorna var man lite knäckt. Men Isak hade ju kunnat bli utvisad eller få någon skada, så det var egentligen bara att vara redo om någonting skulle hända och så har det varit under hela säsongen.

– Jag har gjort mitt bästa för att stötta grabbarna i laget och försökt hålla uppe humöret så gott det går när man är i den situatione­n som jag har varit. Sedan har Isak gjort det så jävla bra också så man kan inte säga så mycket heller. Hur har er relation varit?

– Den har bara blivit bättre egentligen. Han var den förste som gratulerad­e en när allting var klart och vi är riktigt bra kompisar. Det som har hänt har inte påverkat oss mer än att det har stärkt vår relation, tror jag. Vi sa till varandra att oavsett vem som spelar så kommer vi att stötta varandra och det tycker jag har funkat väldigt bra.

Malkolm Nilsson har i stället fått bida sin tid i U21-laget där han har svarat för ett antal starka insatser under året, inte minst i det nu pågående A-slutspelet.

Nu har HBK deklarerat att han blir den nye förstekeep­ern. En efterlängt­ad chans för en kille som trots få A-lagschanse­r är något av en kulturbära­re i truppen.

– Med tanke på att man inte har spelat så mycket så är det en rätt konstig situation, att man är den som har varit här längst. Men samtidigt är jag uppvuxen med Örjans vall och HBK, så det är inte så konstigt för en egentligen utan jag är bara stolt över att HBK vill förlänga i ytterligar­e tre år. För mig är det bara en jäkla glädje, och i det unga laget vi har nu är det många spelare som är riktigt spännande.

Bänkningen inför premiären i våras sved rejält. Nu får Malkolm Nilsson, 24, chansen att visa att han ska vara förstemålv­akt i Halmstads BK: –Jag är stolt över att HBK vill förlänga i ytterligar­e tre år.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? EFTERLÄNGT­AD CHANS. Mångårige reservmålv­akten Malkolm Nilsson får ta över i Halmstads BK:S bur när årets keeperkome­t Isak Pettersson söker sig till en ny klubb. En efterlängt­ad möjlighet för Nilsson, som kom till HBK från BK Astrio 2010 men som har...
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV EFTERLÄNGT­AD CHANS. Mångårige reservmålv­akten Malkolm Nilsson får ta över i Halmstads BK:S bur när årets keeperkome­t Isak Pettersson söker sig till en ny klubb. En efterlängt­ad möjlighet för Nilsson, som kom till HBK från BK Astrio 2010 men som har...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden