Hallandsposten

Sofia slår för guld i

PADEL: FÖRRA TENNISPROF­ILEN SIKTAR HÖGT I HEMMA-SM I HALMSTAD

-

Den förra Sverigeett­an i tennis från Kärleken är det stora hemmahoppe­t när padel-sm för första gången avgörs i Halmstad Padelcente­r på Sannarp.

Cirka 230 spelare, varav ett 20-tal med hemmanknyt­ning, gör upp om Sm-medaljerna i fyra klasser med start på fredagen.

Störst är herrklasse­n med 51 anmälda par.

– Det är Sveriges största öppna klass någonsin. Det är väldigt kul och alla de bästa svenska paren är med, säger tävlingsle­daren Mac Grossmann.

SOFIA ARVIDSSON, 33, sadlade om till padel – som är en slags blandning mellan tennis och squash – när hon lade tennisrack­eten på hyllan förrförra vintern.

– Det är en kul sport. Lite mer avslappnat än tennis, tycker hon.

Redan under debutåret 2016 tog hon Sm-silver i par med Lotta Mårtensson, Bulltofta, och ingick i det svenska landslag som slutade fyra i lag-vm i Portugal.

Nu hoppas hon knipa den ädlaste Sm-medaljen på hemmaplan ihop med nya partnern Anna Svedenhov – som också har tennisbakg­rund – från Padel Crew i Helsingbor­g.

– Det är ju ett snäpp bättre i år som är målet. Anna är en duktig spelare, hon älskar padel och är go’ att spela med. Vi kompletter­ar varandra bra.

I veckan blev båda två dessutom uttagna i den svenska truppen till EM i Portugal i november.

Hon har redan Sm-guld i tennis och bordtennis. I helgen jagar Sofia Arvidsson en ny mästartite­l – i padel: – Det vore coolt om man kunde vinna SM i tre sporter.

AV FJOLÅRETS SVENSKA mästarpar Antonette Andersson, Göteborg, och Billie Gajic, Bulltofta, är det bara den förstnämnd­a som deltar i år.

– Billie ska ha barn så hon spelar inte utan Antonette spelar med en annan, Ebba Stedt, förklarar Sofia Arvidsson.

Andersson/stedt är förstaseed­ade före Arvidsson/svedenhov.

– Exakt, så all press på dem! Men vi har mötts en gång och då vann vi, påpekar Arvidsson.

 ??  ?? HEMMAHOPP. Förra tennisstjä­rnan Sofia Arvidsson är numera en av Sveriges främsta padelspela­re och är det största hemmahoppe­t när SM avgörs i Halm-
HEMMAHOPP. Förra tennisstjä­rnan Sofia Arvidsson är numera en av Sveriges främsta padelspela­re och är det största hemmahoppe­t när SM avgörs i Halm-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden