Hallandsposten

Burestedts bästa tävling i Europa

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Felix Burestedt, 22, är äntligen fri från skador. Då gjorde Halmstadss­pelaren sitt bästa resultat i karriären när han nådde tredje omgången i Dutch Open.

– Jag har aldrig gått så här långt i en Gp-tävling, säger Burestedt, i telefon, på väg hem från Nederlände­rna.

Faktum är att det till och med kunde ha blivit en kvartsfina­l. Felix pressade ukrainaren Artem Pochtarov ordentligt, men fick ge sig med minsta möjliga marginal, 20–22, 19–21.

– Det var synd att jag förlorade. Jag hade bra chans att vinna. Pochtarov gick en tuff tresetsmat­ch sent i onsdags kväll och var jättetrött i andra set, konstatera­r Burestedt.

Halmstadsp­elaren låg under i stora delar av matchen, men kämpade sig tillbaka i både första och andra set. Närmare än 19–20 kom han dock inte i slutet.

– Jag hade honom under press och kände att jag hade mycket mer energi, men jag trodde att den sista bollen skulle gå ut och släppte den. Dessvärre tog den på linjen.

ETT SNÖPLIGT SLUT för Burestedt som tidigare i turneringe­n slagit bulgaren Ivan Rusev med 21–19, 23–21 och tolfte-seedade finländare­n Eetu Heino med 21–16, 24–22.

– Heino är ganska duktig och ligger på 72:a plats på världsrank­ingen så det var en bra seger för mig.

Felix hade stora problem med skador under förra säsongen, men har i år inte haft några känningar.

– Det känns mycket bättre än på länge. För första gången har jag kunnat träna på under uppehållet och nu hoppas jag att jag är på rätt väg.

Felix åker direkt hem till Danmark för två träningsve­ckor och en match i SBL mot Fyrisfjäde­rn innan han tar sig an nästa internatio­nella uppdrag i Ungern.

EN ANNAN SPELARE från Halmstad som lyckas bra just nu är Colin Hammarberg. Han är med det svenska juniorland­slaget i Yogyakarta, Indonesien, för JVM.

Där har blågult överraskat stort. Laget tog sig fram till gruppfinal mot Indien, men förlorade knappt med 2–3 och missade därmed kvartsfina­l.

På torsdagen blev det dock seger med klara 3–0 mot Polen – sedan Hammarberg vunnit sin singelmatc­h mot Adam Szolc med klara 21–10, 21–8 – och därmed är Sverige klart för spel om placeringa­rna 9–12.

”Det var synd att jag förlorade. Jag hade bra chans att vinna.” FELIX BURESTEDT,

badmintons­pelare

SÅ HÄR BRA har blågult aldrig placerat sig på JVM och målet är att bli näst bästa europeiska nation efter Frankrike.

– Vi pratade just om hur bra det har gått för ungdomarna. De har gjort en strålande tävling och det känns roligt att konstatera att ett land som Danmark, som brukar hålla sig långt framme, nu spelar om platserna 17–24, säger Burestedt.

 ?? Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? PÅ GÅNG IGEN. Felix Burestedt har hämtat sig från skadorna och gjorde sin bästa tävling någonsin i Dutch Open.
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG PÅ GÅNG IGEN. Felix Burestedt har hämtat sig från skadorna och gjorde sin bästa tävling någonsin i Dutch Open.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden