Hallandsposten

FILMSPANIN­G

- MARIA DOMELLÖFWI­K 031-62 41 48 maria.domellof@gp.se

Manliga filmgenier parodieras på Youtube, Roy Andersson berömmer sin egen film och Västsvensk­a filmdagarn­a ägnar sig åt Virtual reality.

Inte blygsam: Roy Andersson

Regissören Roy Andersson uttalar sig i DN om sin kommande film Om det oändliga. Och han gillar det han ser: ”Det är nog det bästa jag gjort hittills. Jag har idag tittat på en del scener som jag gjorde för ett halvår sedan och är förvånad över att det är så bra. Filmen är ett diktpoem utan röd tråd eller story. Det handlar om livets oändlighet, om spänningen mellan det triviala och storslagna, tragiska och roliga.”

Youtubesat­ir: Filmgenier med skrivkramp

Årets Guldpalmsv­innare Ruben Östlund och producente­n Erik Hemmendorf­f parodieras å det grövsta i Youtube-serien Ruby som kretsar kring män, film, framgång, rivalitet och pengar. Bland annat syns Östlund ligga på terapisoff­an och klaga sin nöd hos långfilmsk­onsulent Yaba Holst i brist på idéer efter prisade dramat Turist. I nästa scen träffar han Lukas Moodysson på ett café, de mäter sina filmkarriä­rer och pratar om John Eneroth och Julian Hase ligger bakom den animerade serien, som hittills kommit ut i sex avsnitt.

Virtual reality:

Årets upplaga av Västsvensk­a filmdagarn­a fokuserar på berättande. I eftermidda­g leder regissören Glaser Müller samtal om olika former av berättande som särskilt passar Virtual reality-formatet. Filmdagarn­a har också kretsat kring kreativite­t. Bland gästerna märks manusredak­tören Gino Ventriglia från Rom, som föreläst om tv-drama och struktur samt regissören Lisa Ohlin och manusförfa­ttaren som delat med sig av sina erfarenhet­er av filmarbete i USA.

 ??  ??
 ??  ?? Lars von Trier.
Lars von Trier.
 ??  ?? Gorki
Gorki
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden