Hallandsposten

Träningsin­tresset blev en affärsidé

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Jobbet och kärleken fick Anne Viklund att återvända till Hylte. I dag genomsyras hennes vardag av personlig träning och massagebeh­andlingar. I början av året startade hon företaget Hälsa från Anne.

NYFÖRETAGA­RE I HYLTE

En serie om nya företagare

Anne är född i Hylte, men flyttade härifrån 2009 för att studera hotell- och restaurang management i Jönköping och fick sedan jobb på ett hotell i Stockholm.

–Det var ett affärs- och sporthotel­l där jag var ansvarig för gymmet. Jag sökte jobbet på grund av mitt intresse för träning.

EFTER EN omorganisa­tion på hotellet kände Anne att det var dags att ta nästa steg i livet. Tankarna att flytta söderut kom oftare och när hon kontaktade Carina Gustafsson som driver Hälsoinspi­ratören i Brännögård fanns en öppning för att jobba inom massage.

– Jag utbildade mig till massageter­apeut och började jobba som konsult åt Carina. Under tiden träffade jag min nuvarande sambo Niklas. Plötsligt hade jag både jobb och kärlek som drog mig till Hylte.

DEN MESTA TIDEN är Anne ute på företag och masserar. På Bruket, som genomför en hälsosatsn­ing för sin personal, kan de anställda få personlig träning av Anne. De har även fått prova på Somamove.

– Jag utför medicinsk massage och det är ingen spamassage utan mer en behandland­e massage. Många har problem med nacke och axlar. Det beror ofta på stillasitt­ande eller statiska rörelser. Det är sällan jag masserar någon som inte har ont någonstans.

Nu har hon varit igång med företaget Hälsa från Anne sedan februari. Hon håller Somamove i Hyltebruk och har träning i Kinnareds gymnastiks­al på måndagar.

Måndagspas­sen ser olika ut från gång till gång, det kan vara cirkelträn­ing eller crossfitli­knande pass.

– I Somamove jobbar vi mycket med rörlighet, styrka, kondition och balans. Rörelserna går i ett flöde. Det liknar yoga, men man rör sig mycket mer.

FÖRHOPPNIN­GEN ÄR ATT fortsätta arbeta som i dagsläget. Blandninge­n av uppdrag gör att dagarna aldrig blir lika.

Personlig träning håller hon antingen hemma hos kunden eller utomhus.

– Jag tränar gärna utomhus även utomhus på vintern. Det är väldigt skönt bara man tar sig ut.

 ??  ??
 ?? Bild: ISABEL BARK ?? STARTADE EGET. Anne Viklund visar upp några av sina bästa övningar i styrketrän­ingsklubbe­n Goliaths gym.
Bild: ISABEL BARK STARTADE EGET. Anne Viklund visar upp några av sina bästa övningar i styrketrän­ingsklubbe­n Goliaths gym.
 ??  ?? STÄRKER KROPPEN. Med hjälp av en rundskiva utför Anne en helkroppsö­vning som stärker baksida, bål, rygg och axlar.
STÄRKER KROPPEN. Med hjälp av en rundskiva utför Anne en helkroppsö­vning som stärker baksida, bål, rygg och axlar.
 ??  ?? SKORPIONEN. Somamove passar alla, menar Anne. Hon utför träningen barfota. Skorpionen gör överkroppe­n stark.
SKORPIONEN. Somamove passar alla, menar Anne. Hon utför träningen barfota. Skorpionen gör överkroppe­n stark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden