Hallandsposten

Man hotade sin fru med slägga – åtalas

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

Kvinnan sprang ut på gatan och stoppade en förbipasse­rande polisbil.

Det var i juni i år som kvinnan åkte hem till mannen för att hämta upp lite kläder. De båda låg sedan några månader tillbaka i skilsmässa.

När kvinnan knackade på dörren öppnade mannen, i 40-årsåldern, misstänkt berusad och menade att kvinnan inte var välkommen. Därefter kastade han sand på kvinnan, och tog med ena handen struptag runt hennes hals så att hon fick svårt att andas. I andra höll han en slägga.

När han sedan lyfte upp släggan befarade kvinnan att han skulle slå henne, varpå hon vred sig ur mannens grepp och försökte skrika mot grannarna. De hörde inte.

EN PATRULLERA­NDE polispatru­ll körde förbi och såg hur kvinnan kom utspringan­de på gatan, gestikuler­ande med armarna och var enligt rapporten ”märkbart ledsen och gråtande”.

Mannen stod kvar i trädgården med ett av deras gemensamma barn tätt intill sig, och var enligt polisernas vittnesmål verbalt aggressiv. Vid ett tillfälle ska han ha viftat med näven mot polisen så att denne fick mota bort den. Han ska också ha sagt något i stil med ”jag är inte rädd för dig”.

Under gripandet fortsatte mannen vara högljudd och spjärnade emot. I polisbilen ska han sedan ha bitit en av polismänne­n i benet, och fortsatt ha hotat denne på stationen genom att säga att hen inte skulle få återse sina barn.

NÄR DEN MISSTÄNKTE mannen i förhör delgavs misstanke om misshandel och grovt olaga hot för utfallen mot kvinnan förnekade han brotten, och beskrev det i stället som ett ”vanligt skilsmässo­bråk”. Han hävdade att han vare sig tagit struptag eller försökt slå kvinnan med tillhygge.

Vidare förnekar han också åtalspunkt­erna våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman, sedan han spjärnat emot under gripandet och bettet mot polismanne­n. Han menar i stället att polismänne­n uppträtt provokativ­t.

Kvinnan försökte vid ett senare tillfälle dra tillbaka anmälan på polisstati­onen, men fick förklarat för sig att det nu var upp till åklagare att besluta om fallet skulle läggas ner eller inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden