Hallandsposten

Sofia slog till med nytt guld

PADEL: SUCCÉ FÖR ARVIDSSON I HEMMA-SM

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Fyra raka segrar utan en enda setförlust. Padel-sm hemma i Halmstad blev ett triumftåg för Sofia Arvidsson – och slutade med Sm-guld i hennes tredje sport.

– Det var en go’ känsla. Det var länge sedan man kände den känslan på inbollning­en, som man hade från tennisen, att det gällde någonting speciellt och var lite nerver. Den känslan har jag saknat, säger hon efter prisutdeln­ingen.

Sofia Arvidsson, 33, hade tidigare vunnit Sm-guld som ungdomsspe­lare i bordtennis och förstås i tennis, där hon var rankad 29:a i världen som bäst innan hon slutade för snart två år sedan.

I FJOL TOG hon Sm-silver i padel, innesporte­n som är en slags korsning mellan tennis och squash.

Nu bar det hela vägen till guld ihop med nya partnern Anna Svedenhov, 41, från Helsingbor­g.

De stod över första omgången, men vann sedan både åttondelsf­inalen, kvartsfina­len och semifinale­n i två raka set.

I söndagens final inför storpublik i Halmstad Padelcente­r väntade Antonette Andersson från Göteborg (som vann Sm-guldet i fjol, men med en annan partner) och Ebba Stedt från Helsingbor­g.

Motståndar­na var förstaseed­ade, men Arvidsson/svedenhov vann på nytt i två raka set: 6–2, 6–4.

–Det kändes som att vi hade hyfsad koll på dem. Jag tycker att vi har ett par nivåer till som vi kan få fram, men det var en bra match, säger Sofia Arvidsson.

Hon spelar på backhandsi­dan, vilket innebär att det är hennes uppgift att avgöra bollarna. Och det gjorde hon med tunga foreoch backhandsl­ag, och slog även in matchbolle­n med en vass smash.

NÄSTA UPPGIFT FÖR mästarpare­t är EM i Portugal i november. Flera toppspelar­e – inklusive Arvidsson och Svedenhov – har varit kritiska till att förbundet presentera­de de ekonomiska villkoren för mästerskap­et sent. Men mästarna bestämde sig i helgen för att åka.

– Man får ha förståelse för att det är en sport som är under uppbyggnad. Sedan är man van vid att saker och ting går till på ett visst sätt och är proffsigt, men det ska nog lösa sig, säger Sofia Arvidsson.

En annan tidigare tennisspel­are, Daniel Windahl från Helsingbor­g, vann herr-sm i par med Simon Vasquez, Ryska Posten.hemmaspela­rna Mac Grossman – som spelade med Oliver Nilsson, Växjö – och Robert von Schéele i par med Henrik Svensson, Slöinge, slogs båda ut i åttondelsf­inalen.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BÄST I SVERIGE – IGEN. Efter att tidigare ha vunnit Sm-guld i tennis och bordtennis fullbordad­e Sofia Arvidsson sitt hattrick i guldsporte­r genom att vinna padel-sm i par med Anna Svedenhov, Helsingbor­g.
Bild: JARI VÄLITALO BÄST I SVERIGE – IGEN. Efter att tidigare ha vunnit Sm-guld i tennis och bordtennis fullbordad­e Sofia Arvidsson sitt hattrick i guldsporte­r genom att vinna padel-sm i par med Anna Svedenhov, Helsingbor­g.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden