Hallandsposten

Jojo, det här ser ju lovande ut

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Åttamålsle­dningen i paus käkades nästan upp direkt i andra halvlek. Men Drott hittade flytet igen och tog andra raka hemmaseger­n i Damallsven­skan. – En jättebra start. Viktigt och jättekul, säger Johanna Birkjaer Andersson.

DROTT GT SÖDER 28 20

Drotts erfarna vänstersex­a, som fyller 31 december, svarade på egen hand för en tredjedel av Drotts mål i Halmstad arena: nio stycken, varav fem straffar.

Hon kallas för ”Jojo” – och nog gick det upp och ner alltid.

Drott fick en smakstart och ledde med 5–1 efter åtta minuter, med 9–2 efter 16 minuter och med 15–7 i halvtid.

GT Söders offensiva försvarssp­el luckrades upp med effektiva och en del rätt fyndiga kombinatio­ner. Avsluten var varierade och kom från många händer.

MITTNIAN SARA OLSSON var på spelhumör samtidigt som Birkjaer Andersson var säkerheten själv från straffpunk­ten.

– Vi tryckte bra, kontrade bra, satsade för varandra och höll de avtal som vi hade sagt. Vi har tränat på alla kombinatio­ner och det visade sig fungera bra, säger hon.

Men sedan skedde en total scenföränd­ring.

GT Söder, sexa som nykomling i fjol men poänglöst hittills i höst, rivstartad­e med att göra 6–1 på de sju första minuterna i andra halvlek och var bara en räddning av duktiga Drottmålva­kten Christine Brorsson från att krympa marginalen till ett mål, 16–17, efter tolv minuter.

Men två snabba mål av Johanna Birkjaer Andersson och starka mittsexan Sally Sivertsson gav i stället Drott 19–15. Sedan var frågan bara hur mycket hemmatjeje­rna skulle vinna med.

– Vi blev lite tagna på sängen när de började skjuta ännu mer utifrån och var inte riktigt med där i början av andra. Men som tur var rättade vi till det, säger Johanna Birkjaer Andersson.

– Men det kändes ändå ganska lugnt. Jag var inte nervös någon gång utan hade en bra känsla från början, tillägger hon.

Nyuppflytt­ade Drott har därmed två segrar och en förlust efter tre allsvenska omgångar.

TRÄNAREN THOMAS SIVERTSSON var också nöjd med lördagseft­ermiddagen, trots svackan efter pausen:

– Vi är inte Kiel eller något sådant lag som bara köttar på. Det går snabbt i handboll, men det är en styrka att vi inte får panik utan ändå kan lösa det, säger han.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VASS VÄNSTERSEX­A. Drotts Johanna Birkjaer Andersson skickar in ett av sina nio mål bakom GT Söders målvakt Pernilla Idegran. Till slut vann nykomlinga­rna från Halmstad matchen med 28–20.
Bild: JARI VÄLITALO VASS VÄNSTERSEX­A. Drotts Johanna Birkjaer Andersson skickar in ett av sina nio mål bakom GT Söders målvakt Pernilla Idegran. Till slut vann nykomlinga­rna från Halmstad matchen med 28–20.