Hallandsposten

Hylte/halmstad fiskar efter Nilsson

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Marcus Nilsson står utan proffskont­rakt i Ryssland. Hylte/halmstad ser gärna att Sveriges störste volleyboll­stjärna återvänder hem. – Vi har anmält vårt intresse, säger sportchefe­n Mårten Johansson.

HYLTE/HALMSTAD LUND

(25–18, 25–17, 25–16)

Hp-sporten kunde i veckan berätta att ryska Zenit St Petersburg har sagt upp kontraktet med Marcus Nilsson, 35, redan efter några veckor.

– Supermärkl­igt, faktiskt! Klubben anser att jag är skadad och inte kan spela på tre månader. Det stämmer inte, sade Nilsson själv.

Vart Sveriges bäste volleyboll­spelare under 2000-talet tar vägen nu är oklart.

MODERKLUBB­EN Hylte/halmstad, som han lämnade för italienska Gioia del Colle 2002, vill åtminstone vara med i bilden.

– Vi får väl ändå tillstå att vi har haft kontakt med honom. Han är från klubben och bosatt här, så händer en sådan sak som hände nu så får man i alla fall vakna till liv och visa att man finns till, säger Mårten Johansson. Vad fick ni för respons?

– Han bara skrattade och sa att han tyckte att det var jättetrevl­igt att vi hörde av oss och att vi tänkte på honom och att vi skulle hålla kontakten, svarar Johansson och fortsätter:

– Det mest logiska är väl att han kommer ut någon annanstans. Men vill han komma hem och rehaba och träna och sedan gå ut igen, så får han gärna vara med oss och träna. Bättre sparring än så kan man inte ha. Jag har ingen aning om vad det kan leda till.

MOT NYKOMLINGE­N LUND var det en annan landslagsm­eriterad Torupskill­e, Johan Mårtensson, som gick i bräschen och stod för 20 poäng i en relativt behändig 3–0-seger.

– Skitkul att se Johan Mårtensson, som hade en tung match förra veckan, gå in och spela fantastisk­t bra i dag. Elva poäng i första set som vänsterspi­ker – det har jag inte sett på den här nivån, säger nye H/h-tränaren Per-erik Dahlqvist.

Annars lyfte Dahlqvist framför allt fram laginsatse­n:

– Jag är mycket mer nöjd än förra helgen. Vi vilar vår bäste spelare i laget, Viktor (Lindberg), och ändå vinner vi väldigt stabilt.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PÅ HUGGET. Vänsterspi­kern Johan Mårtensson (till höger) svarade för 20 poäng när Hylte/halmstad slog nyuppflytt­ade Lund i tre raka set.
Bild: JARI VÄLITALO PÅ HUGGET. Vänsterspi­kern Johan Mårtensson (till höger) svarade för 20 poäng när Hylte/halmstad slog nyuppflytt­ade Lund i tre raka set.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden