Hallandsposten

Bollen rullade rätt väg för skyttekung­en

- THOMAS ENGMAN

Halmstads okrönte skyttekung Adam Andersson hittade en ny nivå mot Sävsjö. Med sex fullträffa­r bäddade han för lagets succé och andra raka segern.

HALMSTAD SÄVSJÖ

(1–0, 5–1, 4–5)

10 6

– Jag har svårt att sätta ord på matchen för min del, och det här är rekord för min del, tidigare har jag som mest gjort fyra mål, ler Adam.

Det dröjde tre minuter innan han nätade första gången och vem om inte Adam luckrade upp Sävsjös täta defensiv och gjorde 2–0. Urladdning­en lät inte vänta på sig även om Sävsjö stack mellan med en reducering.

Följden av flera kvicka och tekniskt fina nummer bäddade för fem raka hemmamål.

– Vi tog vara på kontringar­na med bra uppspel och det blev lätta mål, menar Adam.

I första femman har Adam vid sin sida viktiga kuggar som Håkan Petersson och Johan Stål men hela laget växte ju längre matchen spelades. I det tysta jobbade evigt unge Jonas Tarstad, 45 år, som i fornstora dagar och han har sällan sett mer spelsugen ut och målvakten Andreas Gralén var på sin vakt vid rätt tillfällen.

– Han räddade oss med fina räddningar i andra perioden, betonar tränaren Caj Ojala och han gillade hur spelarna använde sig av det raka spelet som var prio ett i taktiken.

Det som fläckade ner paletten något var Sävsjös tre raka mål under två minuter i sista perioden men i numerärt underläge fixade Johan Stål 8–4 och energin hos motståndar­na försvann omgående.

– Segern mot Landskrona i förra matchen kan ha varit vändningen för oss och glädjen har kommit tillbaka i laget, menar Adam Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden