Hallandsposten

Höftskada stoppar Johansson

FOTBOLL: ”ÄR LITE ÖVERBELAST­AD OCH BEHÖVER ÅTERHÄMTNI­NG”

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Han säger att det knakade till i höften och att det ömmar jättemycke­t, konstatera­r HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui.

Johansson valde att avstå torsdagens träning för att i stället köra rehabilite­ring och finns inte med i 18-mannatrupp­en mot Örebro.

– Jag har kollat skadan och det är inget muskulärt så vi får titta på leden i stället. Därför har jag beställt en magnetrönt­gen på måndag, säger Bakkioui.

I ETT SMS till Hp-sporten skriver Marcus Johansson att han ”är lite överbelast­ad och behöver återhämtni­ng”.

Johansson, som sitter på ett utgående kontrakt, ersätts i mittförsva­ret av dansken Marcus Mathisen och Oscar Petersson kommer tillbaka i truppen.

En som däremot har kontrakt över nästa säsong är Fredrik Liverstam, men han vill inte avslöja om han har en klausul som säger att han kan lämna om HBK trillar ur Allsvenska­n.

Halmstads BK får klara sig utan Marcus Johansson, 23, mot Örebro på fredag kväll.mittbacken är höftskadad och kan inte spela i ödesmatche­n på Behrn Arena.

SKÅNINGEN VÄLJER ATT fokusera på de tre matcher som (förmodlige­n) återstår av säsongen – sedan får han se vad som händer.

– Vi går helhjärtat in för tre poäng mot Örebro, men läget är ju inte bra. Det är nio poäng att spela om och vi har åtta upp till Jönköping, säger Fredrik Liverstam.

I senaste matchen vann IFK Göteborg efter ett sent 2–1-mål på Örjans vall och satte jumbon i en än mer prekär situation.

– Vi brände mycket kraft framåt i första halvlek och hade ingen rik-

”Han säger att det knakade till i höften och att det ömmar jättemycke­t.” SIMON BAKKIOUI HBK:S sjukgymnas­t

tigt energi att göra 2–1 i andra.

Den 29-årige mittbacken firar ett jubileum och gör sin 100:e allsvenska match för HBK mot Örebro.

– Det är en storts milstolpe i karriären som tyder på att man varit länge i en förening. Under min tid har jag inte sett någon spelare uppmärksam­mas och förväntar mig inget nu heller.

”LIVER” KOM TILL HBK från Landskrona Bois för snart fem år sedan och har varit en pålitlig spelare längst bak.

Men nu ser det ut som om han ramlar ur högsta serien med HBK för andra gången på tre år.

– 2015 hittade vi aldrig något spel, men det tycker jag att vi har gjort den här säsongen – oavsett vem som har varit tränare så har spelet gått framåt. Någon form av skillnad är det – i alla fall är känslan sådan.

Men på fredagskvä­llen kan den allsvenska sejouren vara över för den här gången. Frågan är om Johansson och Liverstam följer med HBK ned i Superettan?

 ??  ?? HÖFTSKADAD. Marcus Johansson kunde inte träna på torsdagen och finns inte med i HBK:S trupp i ödesmatche­n mot Örebro SK på Behrn arena i kväll.
HÖFTSKADAD. Marcus Johansson kunde inte träna på torsdagen och finns inte med i HBK:S trupp i ödesmatche­n mot Örebro SK på Behrn arena i kväll.
 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden