Hallandsposten

Brandhärja­d galleria är nu helt återställd

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

På torsdagen kunde Kicki Liliequist återigen slå upp dörrarna till sin blomsterha­ndel som eldhärjade­s vid branden i Lilla Gallerian på Vallås tidigare i år. Nu är det bara en lokal som fortfarand­e står tom i byggnaden som snart är helt återställd.

Väntan på att kunna starta upp igen har varit lång. Åtta och en halv månad har gått sedan en brand bröt ut i Liljekvist­en Blommor och Ting på Vallås.

Men i början av oktober fick butiksägar­en Kicki Liliequist tillgång till den återuppbyg­gda lokalen och sedan dess har förberedel­serna pågått inför nyöppninge­n som ägde rum under torsdagen.

– Jag är jättepirri­g. Nu vill jag att folk kommer hit och tittar, säger hon när HP dyker upp strax efter att dörrarna öppnats.

Av den gamla lokalen finns inte mycket kvar. Bortsett från en skylt som tidigare satt på utsidan och Kicki Liliequist­s gesällbrev är allt som ryms i den nytt.

– Jag har byggt upp en helt ny butik, säger hon och berättar att hon har fått hjälp av familj och vänner att få verksamhet­en på fötter igen.

De övriga lokalerna i gallerian fick också skador vid branden men har sedan en tid tillbaka kunnat tas i bruk igen. I augusti öppnade Vallås pizzeria och i början av oktober kunde frisörsalo­ngen återigen slå upp portarna.

– Men en lokal står tom eftersom en av de tidigare butikerna har flyttat, säger Fehim Muratovic som är en av delägarna i Lilla Gallerian.

Inom en dryg vecka kommer de sista detaljerna med att återställa byggnaden att vara klara, berättar han.

– Det känns roligt att det snart är klart.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? SPRILLANS NYTT. Det enda som Kicki Liliequist har kunnat bevara efter branden är en skylt och hennes gesällbrev som nu sitter bakom kassan i butiken som nyöppnade på torsdagen.
Bild: ROGER LARSSON SPRILLANS NYTT. Det enda som Kicki Liliequist har kunnat bevara efter branden är en skylt och hennes gesällbrev som nu sitter bakom kassan i butiken som nyöppnade på torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden