Hallandsposten

Glömd privatiser­ing av simhallen spolas

- JONATAN GERNES

Det blir ingen privatiser­ing av simhallen i Laholm. Ett förslag att låta en entreprenö­r ta över kafeterior och skolmåltid­er får också tummen ned.

Sex och ett halvt år efter att ett privat företaget utmanade kommunen om driften av badhuset i Laholm har upphandlin­gen stoppats.

Företaget Medley AB ville ta över all verksamhet i Folkhälsoc­entrum och trodde sig kunna driva anläggning­en både billigare och bättre. Den då styrande alliansen antog utmaningen 2011 och beslutade att en upphandlin­g skulle genomföras.

Men läckor i bassängen och kostsam renovering kom emellan. HP konstatera­de i artiklar 2012 och 2014 att upphandlin­gen inte blivit av. Så såg det fortfarand­e ut när ärendet lyftes upp av LT i somras.

Då var frågan stendöd och nu har kommunstyr­elsen även formellt beslutat att Folkhälsoc­entrum inte ska privatiser­as. Samtidigt avlivades en idé från kultur- och utveckling­snämnden (kun) om att lägga ut all måltidsser­vice inom Campus Laholm på en privat entreprenö­r.

Kun ville sänka sina höga kostnader för gymnasieel­evernas skolmåltid­er och föreslog att skollunche­n, samt kafeterian på Folkhälsoc­entrum och Osbeck, skulle konkurrens­utsättas. Men en enig kommunstyr­else säger nej.

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? LÅNGBÄNK. Badhuset i Laholm stannar kvar i kommunal drift. Det har nu beslutats efter 6,5 år.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV LÅNGBÄNK. Badhuset i Laholm stannar kvar i kommunal drift. Det har nu beslutats efter 6,5 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden