Hallandsposten

Nytt telefonsys­tem är inte vad vi prioritera­r

-

Svar till Jessica Hård Svensson, Regionchef Helsa Primärvård, 12/10

VÅRD. Som patient blir jag beklämd över ditt svar på Jan-erik Nilssons insändare angående ”Vårdcentra­len i Knäred är inte som den var förr”.

JAG VILL BÖRJA med att tala om att vi har haft en bra vårdcentra­l med engagerade läkare och kunnig personal och det var deras sätt att arbeta och bemöta oss patienter, som vi nu saknar.

Nuvarande personal gör så gott de kan, men jag och många med mig är totalt ointresser­ade av ett nytt telefonsys­tem, som för de flesta äldre bara är till bekymmer.

Tro det eller ej men många äldre har ingen knapptelef­on utan har fortfarand­e de gamla telefonern­a med nummertris­sa. Kostnaden för detta system hade kunnat gå till patientver­ksamheten istället.

Du skryter om hur duktig Helsa är på att utveckla vården för de äldre medborgarn­a? Att Helsa gör mätningar som visar på god tillgängli­ghet? Att Helsa ständigt arbetar med att förbättra tillgängli­gheten och vården för patientern­a?

Utveckla vården – god tillgängli­ghet – samt förbättra densamma och vården…

NEJ, JESSICA. MAN kan inte utveckla eller förbättra varken tillgängli­gheten eller vården genom att avveckla dugliga medarbetar­e…

Mätning av god tillgängli­ghet, vad tillför det patientern­a?

Det är också intressant och bra att Helsa har nöjda medarbetar­e – MEN, vore det inte bättre med nöjda patienter?

Kicki Vänneå

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? Bra, för måste vara så alla betalar annars kan ej behålla detta fria medium.
Bild: TT/ARKIV Bra, för måste vara så alla betalar annars kan ej behålla detta fria medium.
 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden