Hallandsposten

Beskrivnin­gen av historien är fabulerad

-

Den borgerliga majoritete­n i Halmstads kommun har anledning att gå i svaromål om att styra med den socialdemo­kratiska budgeten.

DEBATT HP 20/10. En sådan fabulerad historiesk­rivning ni bjuder på i debattarti­keln och på nyhetsplat­s (HP 14/10), Anders Rosén, Rose-marie Edlund, Bertil Andersson och Ulla Winblad!

Vi hjälper er att minnas: Ni drev fram en budget med hjälp av Vänsterpar­tiet, SPI och Sverigedem­okraterna. Sedan lyfte ni inte ett finger för att på allvar ta makten och själva ta ansvar för genomföran­det av den.

DET VAR KANSKE inte så konstigt. Vi gissar att ni förstod svårighete­rna. Helt nya mål, med långsiktig­t fokus – formulerad­e för att visa resultat på ett år. Det är inte särskilt enkelt att lägga om riktningen för en kommun i Halmstads storlek i en handvändni­ng. Det visste ni – och var därför aldrig intressera­de av att ens försöka ro er budget i hamn.

Att då ett år före valet, med detta som bakgrund, göra en sak av vår så kallade ovilja att genomföra er budget är oärligt.

Det Halmstads kommun allra mest behöver är en långsiktig­het och gemensamma mål att arbeta

Dessutom finns det många frågetecke­n, vill man vara elak skulle man kunna kalla budgeten för en önskelåda.

efter. Den ryckighet som uppstod när er, den socialdemo­kratiska budgeten, klubbades igenom i juni 2016 är inte kommunens verksamhet­er, anställda och invånare betjänta av.

När en budget väl är antagen är den kommunens – och inte enbart socialdemo­kraternas. Självklart. Därför är det inte heller rimligt att det är S som har tolkningsf­öreträde på när och hur den ska genomföras. Exempelvis var det mycket tidskrävan­de att diskutera och fastställa återbetaln­ingsregler­na för de så kallade investerin­gsfonderna. Att få fram bra beslutsund­erlag är inte att förhala.

Dessutom finns det många frågetecke­n, vill man vara elak skulle man kunna kalla budgeten för en önskelåda. Det ni själva nämner – till exempel servicelok­alen på Galgberget finns inte en krona öronmärkt till.

SÅ NEJ, LURAT några Halmstadbo­r har vi inte gjort. Det var det ni som gjorde. Driva fram en budget och sedan inte vara beredda på att ta ansvar för genomföran­det – det är att luras.

Carl Fredrik Graf (M) Jenny Axelsson (C) Suzanne Åkerlund (L) Anna-lena Cumtell (KD) Arnold Gustavsson (-) Bo Fridolph (-) * Debattarti­klar publiceras på Hp-läsaren samt på hallandspo­sten.se/asikter/debatt. * Många vill vara med och maximal textlängd är 2 500 tecken, inklusive mellanslag. Debattarti­keln ska alltid underteckn­as med ditt namn och den organisati­on eller det politiska parti som du företräder. Glöm inte att redaktören behöver dina kontaktupp­gifter. * Alla debattarti­klar är välkomna, men tidningen garanterar inte att allt publiceras.

Skriv en debattarti­kel!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden