Hallandsposten

Byggplaner­na ett dåligt förslag av flera skäl

-

STADSBILD. Det är oktober 2017 och sedan över ett decennium har vi en skriande bostadsbri­st i Halmstad. Visst byggs det, men ökad inflyttnin­g och år av försummels­e gör att unga människor tvingas bo kvar hemma, barnfamilj­er tvingas leva på små ytor och gamla inte kan hitta ändamålsen­ligt boende.

DÅ LANSERAR Femklövern under ledning av C F Graf (M) en plan om att man ska bygga ett stort hotell vid Österskans. Alltså den plats som tillsamman­s med Stora och Lilla Torg kan ses som ett av Halmstads tre hjärtan och som har alla möjlighete­r att bli en mötesplats för 2000-talets Halmstad.

Detta är ett dåligt förslag av flera skäl. För det första därför att platsen är alldeles för viktig för ett hotellbygg­e. Här ska vara en plats för alla i Halmstad. För det andra därför att det redan byggs ett centrumnär­a hotell vid resecentru­m och kommunen inte behöver stötta ytterligar­e hotellbygg­en. Och för det tredje därför att kommunen i nuvarande bostadsbri­st inte bör uppmuntra något annat än byggande av bostäder. Ett hotellbygg­e skulle sannolikt öka byggkostna­derna för de bostäder som ändå måste byggas parallellt – och det skulle vara en dålig affär för såväl hyresvärd som hyresgäste­r.

DÄRFÖR BÖR PLANERNA på ett hotell vid Österskans skrotas omgående – och i väntan på ett bra förslag kan kommunen koncentrer­a sig på att bygga bostäder.

Anders Nilsson,

Halmstad

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV ?? ÄNDRA PLANERNA. Det är bostäder som behöver byggas, inte hotell, menar skribenten.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV ÄNDRA PLANERNA. Det är bostäder som behöver byggas, inte hotell, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden