Hallandsposten

H/H briljerade mot danska Brøndby

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Snacka om flygande start för Hylte/halmstad på säsongen och som debutant i Öresundsli­gan! För inte ens danska ettan, Brøndby VK förmådde ta set på laget i Stadionhal 1 i Brøndby.

BRØNDBY VK HYLTE/HALMSTAD

(23–25, 16–25, 22–25)

0 3

– Vi spelar riktigt, riktigt stabilt med väldigt få dippar, konstatera­r tränaren Tony Westman sedan Karis Watson avgjort med ett serveess.

Det är de danska lagen som har dominerat Öresundsli­gan och varit bäst, men just nu är det Hylte/ Halmstad som leder serien och det utan setförlust.

DEN KUNDE HA kommit i första set mot danskorna, men efter att 14–8 blivit 14–14 och 17–20 tog Westman time out och direkt vände H/H till 21–20 där till slut Stina Rix tryckte in setbollen till 25–23.

– Vi har blivit duktiga på att växla upp och ta oss ur underlägen och så var det också på försäsonge­n mot bra motstånd. Enough is enough, liksom, inflikar Tony.

Men i andra set var det aldrig något snack. 7–5 blev via 14–8 och 20–15 till slut odiskutabl­a 25–16 sedan inte minst Symone Hayden briljerat och både Daniele Kovacs de Lima och Stina Rix blixtrat till.

Brøndby med den kanadensis­ka trion Asli Ersözoglu, Megan Rosenlund och Kira Sutcliffe samt amerikansk­an Deprece Washington kom aldrig riktigt in i matchen och det mycket tack vare Karis Watson som gång på gång blockade ner den danska stjärnan Trine Noer Kjelstrup.

INTE ENS 11–7 i tredje set hjälpte för danskorna. En ny time out och så var det kvitterat till 11–11. När sedan Watson på egen hand ordnade till 23–21 och matchbolle­n fram till 24–22 fick hon sedan också serva in matchbolle­n.

– En riktigt, riktigt tung skalp. Brøndby slog Holte senast och är för närvarande bäst i Danmark. Så att vi som tidigare inte har fått delta nu leder serien är ju extra roligt, konstatera­r Westman.

Att matchen gick i raka set var Hylte/halmstads tränare också extra nöjd med.

– Ja, med tanke på att vi har en tuff match redan på söndag mot mästarlage­t Engelholm så slet den inte så hårt. Och att få vinna här – det var den bästa uppladdnin­gen vi kunde få, säger Tony inför söndagens toppmöte.

Då står sex poäng på spel – tre i Elitserien och tre i Öresundsli­gan.

JAN-OWE WIKSTRÖM

”En riktigt, riktigt tung skalp. Brøndby slog Holte senast och är för närvarande bäst i Danmark.”

TONY WESTMAN Tränare i Hylte/halmstad

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? AVGJORDE. Karis Watson satte Hylte/halmstads tre sista poäng mot det danska topplaget Brøndby i Öresundsli­gan.
Bild: ROGER LARSSON AVGJORDE. Karis Watson satte Hylte/halmstads tre sista poäng mot det danska topplaget Brøndby i Öresundsli­gan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden