Hallandsposten

FILMSPANIN­G

- HANNES DÜKLER 031-62 40 00 noje@gp.se

Netflix storsatsar på originalfi­lmer, Channing Tatum reagerar mot Weinstein och Guillermo del Toro porträtter­ar sin kollega Michael Mann.

Weinsteins beteende: Upprör Channing Tatum

Skådespela­ren Channing Tatum manusförfa­ttaren Reid Carolin med en filmatiser­ing av Matthew Quicks ungdomsrom­an Forgive me, Leonard Peacock. Berättelse­n om en självmords­benägen tonåring som planerar att ta livet av den vän som utsatt honom för sexuella övergrepp för att därefter skjuta sig själv. Upphovsmän­nen väljer nu att avbryta samarbetet med filmstudio­n, som är Harvey Weinsteins TWC. Tatums skriver på Instagram att ”de modiga kvinnor som gått ut och berättat sanningen om Harvey Weinstein är äkta hjältar för oss”.

och

och arbetar

Netflixsat­sning: 80 egna filmer nästa år

Streamingj­ätten fortsätter producera egna filmer. Nästa år är planen att lägga runt åtta miljarder dollar på egna produktion­er, däribland 80 originalfi­lmer. Året därpå får

Martin Scorseses gangsterfi­lm The Irishman med

Deniro premiär. Redan förra veckan släpptes också

Baumbachs The Meyerowitz Stories med

Emma Thompson.

Regissörsd­okumentär: del Toro skildrar Mann

Man kan tycka att det inte direkt finns många beröringsp­unkter mellan regissörer­na Michael Mann och Guillermo del Toro, men härom dagen avslöjade Canneshöjd­aren Thierry Fremauz under Lumière Film Festival i Lyon att den mexikanske regissören bakom filmer som Pans labyrint och Hellboy håller på med en dokumentär just om sin kollega Michael Mann. Det kan ändå vara värt att ta i beaktande att del Toro varit inblandad i ett flertal filmprojek­t som senare runnit ut i sanden, exempelvis en filmatiser­ing av H P Lovecrafts At the mountain of madness och en remake på Eddie Murphy-skräckkome­din The haunted mansion.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden