Hallandsposten

Hallarna smygstarta­de med Vip-fest

HALMSTAD: I går höll man en Vip-invigning där många av gästerna imponerade­s av det nya ”Eurostop”. I dag släpps allmänhete­n in.

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Ut med det gamla, in med det nya. Lite så är det när Eurostop i dag på riktigt kliver in i framtiden i form av Hallarna. Redan i går rivstartad­e man dock med en invigning för Vip-gäster.

De specialinb­judna gästerna trängdes vid den nya, blå entrén samtidigt som övriga delar av köpcentret höll på att stänga.

Majoritete­n av de inbjudna är de som varit involverad­e i bygget på något sätt.

Och reaktioner­na var ganska snarlika hos de flesta som satte sina första steg i den helt nya delen.

– Det är många som säger att de får en wow-känsla. Det är helt annorlunda jämfört med tidigare. Det är en speciell känsla att gå in här. Det är en skön bekräftels­e för oss att vi har gjort rätt, säger Niklas Santesson, centrumche­f på Hallarna.

DE PROMINENTA GÄSTERNA fick efter en snabb rundtur inleda med lite mingel och ett glas bubbel. Kvällen fortsatte därefter med mat, tal och livemusik.

Men den riktiga invigninge­n äger rum i dag. Hallarna väntar sig mycket folk när man öppnar upp den nya delen för allmänhete­n.

– Vi har jättehöga förväntnin­gar. Vi väntar oss en hel del folk, så vi ska plocka hit många vakter också. Man ska kunna vara säker när man shoppar. Allt som allt är vi väldigt förväntans­fulla, säger Niklas Santesson.

MANNEN SOM SKA klippa det ceremoniel­la bandet och förklara nybyggnati­onen öppen är kommunstyr­elsens ordförande Carl Fredrik Graf. Han var på plats redan under gårdagskvä­llen och fick en första smygkik.

– Jag har precis kommit in här, men jag kan direkt säga att det är väldigt fräscht. För den som gillar den här typen av shopping hoppas vi att Hallarna kommer bli ett gott alternativ till exempelvis Väla i Helsingbor­g och Nordstan i Göteborg, säger Carl Fredrik Graf.

– Tillsamman­s med Flygstaden och Centrum hoppas vi att de tre kan skapa en attraktion för Halmstad som shoppingst­ad, både för turismen och för Halmstadbo­rnas shopping, säger Graf.

Även gästerna var genomgåend­e positiva när de fick se den nya delen.

– Det här känns väldigt bra. Det är modernt och lite nytänk. Det ligger helt rätt i tiden, uttryckte André Fredriksso­n det.

NÄR DAGENS OFFICIELLA invigning är till ända tar man en liten paus i renovering­en av köpcentrum­et.

– När nu julhandeln börjar ta vid så låter bli bli att renovera. Direkt efter nyår börjar vi köra i gång igen, då i den äldre delen som inte har renoverats ännu, säger Niklas Santesson.

– Nästa öppning kommer ske i september och sedan kommer vi att öppna upp i flera olika etapper fram till januari 2019 då allt ska stå klart.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HETT SAMTALSÄMN­E. Det var många av gästerna som imponerade­s av den förvandlin­g som Hallarna har genomgått.
Bild: ROGER LARSSON HETT SAMTALSÄMN­E. Det var många av gästerna som imponerade­s av den förvandlin­g som Hallarna har genomgått.
 ??  ?? Erika Gustafsson och Jenny Hägglöf.
Erika Gustafsson och Jenny Hägglöf.
 ??  ?? NÖJD CHEF. Niklas Santesson, centrumche­f på Hallarna, fick gott betyg av samtliga som besökte Vip-invigninge­n.
NÖJD CHEF. Niklas Santesson, centrumche­f på Hallarna, fick gott betyg av samtliga som besökte Vip-invigninge­n.
 ??  ?? VÄLBESÖKT. De inbjudna gästernas anslöt i strid takt till Vip-invigninge­n av Hallarna.
VÄLBESÖKT. De inbjudna gästernas anslöt i strid takt till Vip-invigninge­n av Hallarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden