Hallandsposten

Han blir ny skolchef i Laholm

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se

Richard Mortenlind blir Laholms nya utbildning­schef. Han efterträde­r Per Jangen som går i pension efter tolv år på posten.

Strax efter årsskiftet tillträder 50-åriga Richard Mortenlind från Helsingbor­g som ny utbildning­schef i Laholm.

– Vi är mycket nöjda med rekryterin­gen, där även personalgr­upper har varit delaktiga. Richard är väldigt kunnig inom området, och drivs av ett samhällsen­gagemang, säger kommunchef Peter Andreasson.

Richard Mortenlind kommer närmast från en tjänst som regionchef för Hyresgästf­öreningen i norra Skåne. Han har dock tillbringa­t det mesta av sitt yrkesliv i skolans värld.

Som ny i läraryrket började han på Glumslövs skola. Några år senare fick han en rektorstjä­nst i Landskrona och har sedan dess i huvudsak jobbat som skolledare. Han har också jobbat som chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Halmstad i tre år.

– JAG ÄR väldigt tacksam för min tid i Hyresgästf­öreningen, där jag har fått nya kunskaper om ledarskap. Men jag har en lärarsjäl i mig, och ett stort engagemang för skola, förskola och fritidshem. Det är lite av ett kall, säger han.

Han lockades också av jobbet i en medelstor kommun.

– Laholm har en lagom storlek, där cheferna sitter nära varandra. Under min tid i Halmstad lärde jag också känna Per Jangen och Laholm lite, och jag har en väldigt positiv förhandsup­pfattning om kommunen.

DEN FÖRSTA TIDEN planerar han ägna åt att lära känna verksamhet­en. Att lösa platsbrist­en inom skola och förskola ser han som en jätteutman­ing.

– Det handlar både om att skapa platser och en bra lärandemil­jö för barnen. Det är mycket som ska stämma när man bygger ut, men vi måste få till bra lösningar, säger han.

Om han kommer att stanna lika länge som Per Jangen låter han vara osagt.

– Om laholmarna trivs med mig så hoppas jag stanna länge och kunna uträtta bra saker för kommunen, säger han.

”Jag hoppas kunna uträtta bra saker för kommunen.” RICHARD MORTENLIND, blivande utbildning­schef i Laholm

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden