Hallandsposten

Halmstadbo hamnade i tvist efter bilköp

- WILHELM NILSSON wn@hallandspo­sten.se

Bilfirman kovände efter kundens krav. Nu ersätts Halmstadbo­n efter att ha avbeställt en bil.

Det var i början av året som Halmstadbo­n skrev ett avtal med Deluxe bil, gällande en bil i 200 000-kronorskla­ssen. Som en ingång i avtalet betalde hon 10 000 kronor i handpennin­g.

Innan bilen levererade­s, skulle repor åtgärdas.

DAGEN EFTER KÖPET beslutade kvinnan sig för att avbeställa bilen. Företaget meddelade då att handpennin­gen inte skulle betalas tillbaka, eftersom den motsvarade kostnadern­a för avbeställn­ingen av bilen, bland annat en ny annonserin­g av bilen och reparation.

”Vi gjorde ett misstag där, men rättade upp felet snabbt.” DANIEL KOLEVSKI, vd Deluxe bil

Kvinnan gick inte på företagets linje, och anmälde företaget till ARN (Allmänna reklamatio­nsnämnden).

Enligt konsumentk­öplagen har köparen rätt att avbeställa en vara innan den har levererats. Säljaren har också rätten till att få ersättning för särskilda kostnader som denne drabbas av. Enligt MRF:S (Motorbrans­chens riksförbun­d) riktlinjer ska därför köparen betala 1.5 procent av bilens pris, om den avbeställs.

HALMSTADBO­N SKULLE DÄRFÖR få tillbaka 5 695 kronor. Något som bilfirman motvilligt ville betala henne. Men efter att ha tänkt om, har de nu kovänt i ärendet.

– Vi gjorde ett misstag där, men rättade upp felet snabbt. I fortsättni­ngen kommer vi att betala ut ersättning­en omedelbart, säger Daniel Kolevski, vd för Deluxe bil.

Daniel Kolevski meddelar att kunden nu mottagit sin ersättning från företaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden