Hallandsposten

Polisen tar fram gärningsma­nnaprofil

- IDA ÖSTERBERG/TT

Ingen person har gripits efter att en kvinna i 60-årsåldern hittades avliden nära ett motionsspå­r i Ulricehamn i tisdags. Polisen tar nu hjälp av Nationella operativa avdelninge­n för att få en bild av en förövare.

Ett 40-tal poliser arbetar med utredninge­n om det misstänkta mordet i Ulricehamn. Men nu tas också in hjälp utifrån, från Noa:s gärningsma­nnaprofilg­rupp. Den består av åtta experter som har möjlighet att ge stöd till svåra utredninga­r.

– Eftersom vi i nuläget inte har någon misstänkt så erbjuder de sin hjälp för att se om de kan hitta något mönster, säger spaningsle­daren Helena Ericsson till GP.

Polisen jobbar fortfarand­e brett med vad som kan ha orsakat kvinnans död. En av polisens teorier är att hon kan ha blivit överfallen.

– Det är ett starkt spår i sammanhang­et med tanke på platsen och tillvägagå­ngssättet, säger Lena Matthijs, chef på polisen i Älvsborg, till TT.

Polisen hittade kvinnan avliden en bit in i skogen nära ett motionsspå­r i tisdags. Under onsdagen bad polisen allmänhete­n att vara vaksam om man rör sig i området.

På torsdagen fortsätter polisens utrednings­arbete kring vad som kan ha skett. Exempelvis går polisen igenom de tips som kommit in och inväntar resultat av de tekniska undersökni­ngarna.

– Vi väntar på spåranalys­er, vi väntar på besked angående dödsorsak, säger Lena Matthijs. Hittade ni intressant­a föremål på platsen?

– Jag vill inte gå in på vad men vi har säkrat olika typer av spår på platsen. Föremål som tillhör kvinnan ska också gås i genom och kontroller­as.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden