Hallandsposten

Tv-profil blir ny s

TRAV: JAN-OLOF MOLIN ERSÄTTER RENÉ JENSEN PÅ HALMSTADTR­AVET

-

– Det var ett lockande erbjudande och spännande att göra någonting annat. Halmstad är en välskött bana där René har gjort ett starkt jobb. Här finns en sportslig krydda och även om jag tidigare varit delaktig i arbetet runt främst Sprintermä­staren har jag mycket att lära mig, sammanfatt­ar Jan-olof Molin.

Första gången Jan-olof gjorde avtryck på banan var som lopprefere­nt

– JAG MINNS inte exakt vilket år det var men starten för mig var att referera de två sista loppen under tävlingsda­gen och jag var fruktansvä­rt nervös.

Ganska snabbt blev han varm i kläderna och det har blivit drygt 20 år som referent i Halmstad. Vid sidan om det jobbet och skribent och tipsexpert i olika publikatio­ner har Molin främst blivit ett välkänt ansikte i television­en.

– Jag var med från start när ATG:S kanal 75 började verksamhet­en 2000. Det har varit roligt att göra tv och sista arbetsdage­n blir på nyårsafton i Örebro med superjackp­ot i V75, förklarar Jan-olof.

Hallands travsällsk­ap har utsett Jan-olof Molin som ny sportchef i Halmstad. I början på nästa år tar han över från René Jensen som efter 19 år på sportchefs­stolen provar sina vingar i det danska travförbun­det.

EFTER ÅRSSKIFTET INSTALLERA­R han sig på Halmstadtr­avet och kommer att ha René Jensen vid sin sida under några veckor.

– Jag har aldrig varit anställd tidigare och det är en ny erfarenhet. Hur jag reagerar på det får framtiden utvisa, förklarar Jan-olof.

Med rekryterin­gen av Molin har travsällsk­apet hittat stor kompetens enligt vd:n Dag Ekner.

– Jan-olof är kunnig inom travet och en person som på ett positivt sätt kommer att brinna för banans framtida utveckling. Positionen

 ??  ?? NY SPORTCHEF. Jan-olof Molin (till vänster) har ägnat hela sitt liv åt travsporte­n och från 2018 blir han ny sportchef på Halmstadtr­avet.
NY SPORTCHEF. Jan-olof Molin (till vänster) har ägnat hela sitt liv åt travsporte­n och från 2018 blir han ny sportchef på Halmstadtr­avet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden