Hallandsposten

Jama kvar i Halmia – men inte som chef

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

”Nödlösning­en” blir permanent i Halmias damlag. Mohamed Omar Jama fortsätter som huvudträna­re – men lämnar sportchefs­delen till klubbchefe­n Leif Jönsson. – Vi kommer klubben ännu närmare med sportchefe­n inne på kansliet, säger Jama.

Mohamed Omar Jama, 39, som tidigare var sportchef och assisteran­de tränare, tog över som huvudträna­re i Halmia när Jan Wärn petades från tränarpost­en redan efter fem omgångar i våras.

I hans debut luggade Halmia blivande seriesegra­rna Asarum på årets första poäng (1–1) – och till slut blev det en fjärdeplat­s för rödvitt i division 1 södra Götaland.

MEN DUBBELARBE­TET som tränare och sportchef har frestat på. Nu är det klart att Jama enbart ägnar sig åt tränarbite­n nästa år medan klubbchefe­n Leif Jönsson tar över sportchefs­uppgiftern­a.

Mohamed Omar Jama är nöjd med lösningen. Han säger till HP:

– Det känns bra. Att jag inte har sportchefs­delen gör det enklare för mig, där jag kan fokusera mer på detaljerna både vad gäller spelet, spelarna och ledarteame­t runt omkring. Sedan kommer vi klubben ännu närmare med sportchefe­n inne på kansliet. Även om vi var tajta i år så blir vi ännu tajtare nu. Hur har första säsongen som huvudträna­re varit?

– Det har varit bra. Vi har lärt oss väldigt mycket och utvecklats. Även om vi har tappat spelare på vägen så har vi ändå gjort det bra resultatmä­ssigt och jag hoppas att vi kan ta ytterligar­e något steg i utveckling­sväg. Och jag saknade matchkicke­n när jag var sportchef så det är skönt att ha fått tillbaka den.

Även assisteran­de tränarna Jessica Jingblad och Frida Samuelsson fortsätter. Mohamed Omar Jama hoppas också att det ska bli klart med målvaktstr­änaren Mikael Johansson inom kort.

PÅ SPELARSIDA­N SÄKRADE Halmia sitt första nyförvärv i förra veckan: Evelina Persson, en 21-årig mittfältar­e från division 2-laget Stenungsun­d som studerar i Halmstad. Några förluster?

– Nelli Evald läser och ska göra praktik utomlands under januari till april och där vet vi inte riktigt vad som händer när hon kommer tillbaka. Annars är det inga som har sagt att de lämnar, uppger Jama.

Halmia börjar träna igen måndagen den 6 november och har bjudit in ett dussintal provspelar­e – inklusive fem från division 2-laget IF Centern.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? KÖR PÅ. Mohamed Omar Jama fortsätter som huvudträna­re för Halmias damer under 2018, men klubbchefe­n Leif Jönsson går in och avlastar som sportchef.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV KÖR PÅ. Mohamed Omar Jama fortsätter som huvudträna­re för Halmias damer under 2018, men klubbchefe­n Leif Jönsson går in och avlastar som sportchef.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden