Hallandsposten

Johansson byter klubb i tvåan – tar över Laholm

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Tränarkaru­sellen snurrar i de lokala division 2-lagen. Stefan Johansson lämnar tabellsjua­n Kvibille BK – och tar över fyran Laholms FK. – Det känns faktiskt riktigt spännande, säger han.

Stefan Johansson har tränat Kvibilles damer under fyra säsonger och fört upp laget från division 4 till division 2 och till Dm-final i år. Men nu väntar nya utmaningar. – Det var ömsesidigt efter så många år, säger han.

På torsdagskv­ällen presentera­des Johansson för spelarna i Laholm. Han tar över formellt vid nyår, men lär smygstarta redan i höst.

– Det känns riktigt inspireran­de. De har en bra, intressant trupp och får hem lite spelare. Malin Schibli kommer tillbaka (från Stattena) och Isabelle Axeldal. Att spetsa med två spelare som har erfarenhet från högre serier är ingen nackdel alls, säger han.

STEFAN JOHANSSON efterträde­r Blerim Rrahmani, som har fått en ny civil tjänst och slutar efter bara ett år. Johansson blir Lfk-damernas åttonde tränare på tio säsonger.

– Det är ett problem, säger damsektion­ens ordförande Magnus Nigelius-solenheim om tränaromsä­ttningen och fortsätter:

– Sedan beror det lite på omständigh­eter som inte är lika konstiga som antalet skiften, om man säger så. Vi hade i detta läge kontrakt med Blerim, men det privata går alltid före. Men det känns bra med Stefan, som vi alla uppfattar som en långsiktig och bra lösning. Han brukar normalt sett vara tre-fyra år i en förening och det tror jag är bra i det skede Laholms dam är i just nu.

NY TRÄNARE I Kvibille blir Oscar Andréasson, som ledde Halmstads BK:S nystartade damlag till serieseger i division 4 i fjol – och som 2009 för övrigt var assistent till Stefan Johansson i Halmia.

– Det ska så klart bli jätterolig­t och väldigt spännande. Kvibille har en trupp där det finns mycket utveckling­spotential, tycker Oscar Andréasson.

Under den gångna säsongen tränade han inte något seniorlag.

– Jag har hjälpt till i HBK:S flickor 03/04 en gång i veckan.

Hos åttondepla­cerade IF Centern och nyuppflytt­ade Halmstads BK är tränarpost­erna inte formellt tillsatta ännu, men både Björn Nilsson i Centern och Alexandru Serban i HBK för diskussion­er om att fortsätta. I Trönninge IF, tia i år, är det oklart om Jonas Stenberg stannar.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? FLYTTAR SÖDERUT. Stefan Johansson (till vänster) lämnar Kvibille BK i division 2 och kommer nästa säsong att träna Laholms FK i samma serie.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV FLYTTAR SÖDERUT. Stefan Johansson (till vänster) lämnar Kvibille BK i division 2 och kommer nästa säsong att träna Laholms FK i samma serie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden