Hallandsposten

Ex-spelaren: ”Jag kan inte förneka”

- TT

En av dem som skickat penisbilde­r till den tidigare anställda vid fotbollför­bundet, Gunilla Axén, är enligt Expressen en välmeriter­ad före detta landslagss­pelare i fotboll. – Det kan mycket väl ha hänt, det kan jag inte förneka, säger spelaren till Expressen.

Spelaren, som även pekas ut i förbundets interna utredning, säger att han inte minns händelsen och att han bara träffat Axén på en förbundsfe­st för 13 år sedan. FÖRE DETTA LANDSLAGSS­PELARE

– Det kanske har hänt... Jag kan varken säga bu eller bä. Det är djupt beklagligt om det har hänt och hon tog illa upp. För hon är en så trevlig tjej att det skulle vara för jävligt i såna fall, säger han.

Att han inte minns ska enligt honom själv bero på ett kraftigt alkoholint­ag.

– Om det nu är så illa att det är jag som har gjort det så måste jag ju stå för det naturligtv­is. Det är inte meningen att en massa andra ska bli misstänkli­ggjorda om det är jag som har gjort fel, säger spelaren.

DEN FÖRRA landslagss­pelaren Gunilla Axén jobbade 17 år på Svenska fotbollför­bundet och vittnar nu, två år efter att hon slutat på förbundet, om en rad trakasseri­er. Det handlar bland annat om tafsande på jobbmiddag­ar och om penisbilde­r som flera herrlandsl­agsspelare skickat till henne och andra förtroende­valda kvinnor i förbundet.

Enligt uppgifter till Expressen ska den utpekade spelaren ha skickat bilder med sexuellt innehåll vid ett flertal tillfällen, vilket han förnekar.

– Det kan bara ha varit den gången. Det måste det vara.

”Det kanske har hänt ... Jag kan varken säga bu eller bä.”

ÄVEN OM HAN säger att han inte minns om han skickat penisbilde­r så vill han be Axén om ursäkt.

– Då får man stå för det och bara beklaga. Har man så dåligt omdöme... Då får man stå sitt kast, man tar inte alltid bra beslut. Så är det bara, säger han.

 ?? Bild: BILDBYRÅN ?? TRAKASSERI­ER. Gunilla Axén, tidigare anställd vid fotbollsfö­rbundet, säger att hon fick penisbilde­r från en före detta landslagss­pelare.
Bild: BILDBYRÅN TRAKASSERI­ER. Gunilla Axén, tidigare anställd vid fotbollsfö­rbundet, säger att hon fick penisbilde­r från en före detta landslagss­pelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden