Hallandsposten

Man anhölls misstänkt för mordförsök

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

En man i 20-årsåldern knivskars allvarligt på fredagskvä­llen. En jämnårig man överlämnad­e sig senare till polisen och anhölls på lördagsmor­gonen, misstänkt för mordförsök.

Polisen fick larmet om att en person anträffas svårt knivskuren vid Fredriksva­llsgatan strax efter klockan 23. Mannen var vaken och kunde berätta vad han varit med om när ambulansen och polisen kom till platsen.

Angreppet hade skett i närheten och polisen började direkt leta efter en gärningsma­n i närområdet. Under tiden fördes den knivskurne mannen i ambulans till sjukhus. Skadeläget var då oklart, men under lördagsmor­gonen fick polisen besked om att skadorna inte var livshotand­e.

”Det finns vittnen till händelsen, männen känner varandra.” HANS LIPPENS, Polisens presstales­person

Mannen utsattes för ett omfattande angrepp, han har fått en rad knivhugg över kroppen. Polisen fick snart fram namnet på den misstänkte och efter en stunds eftersök och inre spaningsar­bete kom han självmant till polishuset och anmälde sig.

– God personkänn­edom och bra inre arbete gjorde att vi kom fram till vem det kunde vara. Genom det arbetet kom vi i kontakt med folk som ledde att han själv kom till polisen, konstatera­de polisens presstales­person Hans Lippens.

Den misstänkte mannen är också i 20-års ålder och anhölls på lördagsmor­gonen av åklagare, mannen är inlednings­vis misstänkt för försök till mord. Utredninge­n fortsatte under helgen med fördjupade förhör och samtal med offret.

– Det finns vittnen till händelsen och männen känner varandra sedan tidigare. Det fortsatta arbetet får visa vad det finns för bakomligga­nde orsaker, fortsatte Hans Lippens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden