Hallandsposten

Stökigt på ”vanlig lönehelg”

- JAN STOHR

Folk var tydligt mer berusade under lördagskvä­llen och natten till söndagen. Flera fall av misshandel och stök i centrum vittnar om att det var lönehelg.

Polisen omhänderto­g flera personer för berusning. En av dem, född i mitten på 1990-talet, togs om hand vid halv två efter att han varit på en krog på Storgatan. Under ingripande­t kommer det fram flera detaljer och när han väl var bokförd på polisstati­onen var han också misstänkt för ofredande och förargelse­väckande beteende.

Omständigh­eterna kring en misshandel vid Slottsbron drygt en timme senare var oklara på söndagen, men polisen träffade i alla fall på ett offer för någon form av våld där. Mannen berättade att det kommit en raggarbil, möjligen ”en Cheva” som sedan försvann österut, där någon i bilen misshandla­t mannen på Slottsbron.

”Han skulle kunna komma på det, men behövde sova på saken.”

HANS LIPPENS

Poliserna tog upp en anmälan och uppmanade offret att tänka efter noga vem förövaren kunde vara.

– Han sade att han skulle kunna komma på det, men att han behövde sova på saken, beskriver polisens presstales­person Hans Lippens.

Tidigare på natten, vid halv ett, avslöjades en man i övre 50-årsåldern när han satt i en parkerad bil utanför kriminalvå­rdsanstalt­en på Lannavägen. Själva sittandet var inget att säga något om, men eftersom han misstänkte­s vara påverkad av något och man hittade ett mindre parti narkotika på honom togs hand med till polisstati­onen för provtagnin­g. Han misstänks för narkotikab­rott, eget innehav.

Under natten då de flesta fick sova en timme extra hanterade polisen drygt 70 händelser i Halland. Ingen av dem beskrivs som allvarlig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden