Hallandsposten

Om inte förbudet är motiverat borde det hävas omgående

-

BEVATTNING­SFÖRBUD. Är det inte motiverat att en oberoende hydrolog eller annan expert bedömer rimlighete­n i att förbudet inte hävs. Med tanke på sommarens och höstens rikliga regnande, turisterna som åkt hem, samt avsaknad av bevattning­sbehov minskar motivation­en till efterlevna­d. Uppgifter om normala grundvatte­nnivåer har publicerat­s.

FINNS DET LAGSTÖD för det förfarings­sätt som används det vill säga att en till synes subjektiv bedömning görs om vem och vad som undantas från förbudet. Vissa verksamhet­er tillåts, andra inte.

EXEMPELVIS HAR kommersiel­la pooler fyllts men husfasader får inte tvättas * Bifoga namn, adress och telefonnum­mer. * Du får skriva under signatur, med kommunalt vatten innan målning. Biltvätt tillåts med slang, men inte privat. Förbudet får dyra men inte om du kritiserar en namngiven person. * Max längd på texten är 2000 tecken, inklusive mellanslag, men skriv gärna kortare än så. konsekvens­er både för företag och privatpers­oner.

KOMMUNEN HAR INGÅTT avtal med kunderna om vattenleve­rans. Höga anslutning­savgifter, fasta avgifter samt förbruknin­gsavgift. Uppfyller kommunen detta avtal när man vid vattenbris­t exporterar Halmstads vatten till Laholm?

Vore inte en ransonerin­g mer rättvis till exempel en fastställd rimlig förbruknin­g till normalpris och sedan ett progressiv­t ökande pris för överförbru­kning? Om inte förbudet är motiverat borde det hävas omgående, förbruknin­gen torde inte öka markant då målningssä­songen är över och bevattning inte behövs.

MB * Kön till Hp-läsaren är lång, så vi garanterar inte att allt kommer med. Kortare texter prioritera­s, liksom skribenter som skriver under eget namn.

Skriv till Hp-läsaren!

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? MÄTS. Vore det inte mer rättvist med ett normalpris och ett progressiv­t ökande pris för överförbru­kning av vatten?, undrar skribenten.
Bild: TT/ARKIV MÄTS. Vore det inte mer rättvist med ett normalpris och ett progressiv­t ökande pris för överförbru­kning av vatten?, undrar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden