Hallandsposten

Dalkurd siktar högt i Allsvenska­n

- TT

Dalkurd är klart för allsvenska­n i fotboll. Direkt efter slutsignal­en i segermatch­en mot Gais med 1–0 gav matchhjält­en fotbolls-sverige ett klart besked: – Vi kommer att kunna dansa med vilken allsvenskt fotbollsla­g som helst, säger Rawez Lawan.

DALKURD GAIS 1 0

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil, som grundande Dalkurd för 13 år sedan, har en bestämt åsikt:

– För oss räcker det inte med att enbart hänga kvar eller etablera oss i Allsvenska­n. Vi ska vinna Allsvenska­n och då får vi kompletter­a med nya spelare för att klara det.

Det räckte för Dalkurd att ta en poäng mot Gais för att avancemang­et skulle vara klart. Den förutsättn­ingen präglade också matchbilde­n i första halvleken. Dalkurd hade stort fokus på försvarssp­elet och skapade inte många avslut. Samtidigt kunde inte Gais utnyttja Dalkurds försiktiga spel.

Avgörandet kom i 59:e minuten. I en av Dalkurds få snabba spelvändni­ngar och anfall slog Heradi Rashidi ett perfekt inlägg till lagkaptene­n Rawez Lawan, som i hög fart kunde peta bollen i mål.

Då började den allsvenska festen på allvar i Borlänge. Inte bara på Domnarvsva­llen, utan också bland kurder runt om i världen.

– Just nu är det miljoner kurder som dansar i glädje för att vi avancerat till högsta divisionen. Jag vet under vilken misär folk lever i Kurdistan och det är så härligt att få ge dem denna glädje. Detta betyder mer än fotboll, sade en påtagligt tagen och glad Rawez Lawan.

– Det är många i klubben som länge planerat firandet för vårt avancemang till allsvenska­n. De senaste veckorna har jag flera gånger bestämt fått säga till om att ligga lågt med festplaner­ingen. Allt detta har förmodlige­n påverkat spelarna eftersom vi fått en dipp i de senaste matcherna. Men nu är det klart och jag är så glad, säger Dalkurds tränare Andreas Brännström. Hur långt räcker dagens Dalkurd i nästa års allsvenska?

– Svårt att analysera det nu. Men vi är ett bra lag som fick 14 nya spelare redan till den här säsongen. Jag tror det finns en hel del utveckling­spotential bland dem, säger han.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? GLÄDJERUS. Dalkurds segerskytt Rawez Lawan firar 1–0-målet mot Gais tillsamman­s med supportrar­na.
Bild: KRISTER ANDERSSON GLÄDJERUS. Dalkurds segerskytt Rawez Lawan firar 1–0-målet mot Gais tillsamman­s med supportrar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden