Hallandsposten

Viktor vann kampen mot storebrors­an

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Släkten är värst. Viktor Lindberg, 21, vann brödrakamp­en mot Mattias när Hylte/halmstad slog bottenlage­t Vingåker i Halmstad arena.

HYLTE/HALMSTAD VINGÅKER

(27–25, 25–16, 26–24)

3 0

– Det är alltid viktigt att vinna mot storebrors­an, flinar Viktor.

Men faktum är att både pappa Per och mamma Maggan hade uppdrag för Vingåker den här kvällen.

Per satt som lagledare på bänken och Maggan körde spelarbuss­en.

– Pappa har aldrig spelat volleyboll och kan väl inte så mycket, men han har tävlat i fotboll och när vi var små så tränade han både mig och Mattias, säger Viktor.

Matchen då? Ja, den blev väl aldrig någon höjdare. Hylte/halmstad spelade inte bra, men gjorde vad man skulle och vann i raka set.

Vingåker som kom till arenahalle­n med sex raka förluster bjöd på oväntat bra motstånd och hade en setboll i första set vid ställninge­n 24–23, men då skärpte hemma- killarna till sig och Viktor Lindberg blockade in 27–25.

I andra set höjde H/H trycket och vann med klara 25–16, men i tredje blev det på nytt jämt och det krävdes fyra setbollar innan Johan Mårtensson kunde lobba in matchbolle­n till 26–24.

– Vi vann, men vi briljerade inte. Vi har fortfarand­e för stora dippar i spelet och gör för många misstag, något vi måste ändra på till nästa match, tycker Viktor Lindberg.

H/h-tränaren Per-erik Dalqvist valde att snurra runt på olika spelare.

– Alla våra tre spikers fick spela två set var och så skiftade jag en del bland centrarna. Dessutom fick Stefan (Andreasson) komma in och göra sin första elitseriep­oäng, säger ”Perra”.

Den poängen satte punkt för andra set. Flest smashar satte dock Gabriel Neves och blev bästa poängplock­are i H/H med 13 poäng.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BRÖDRAKAMP. Viktor Lindberg, till höger, slog storebrors­an Mattias i gårdagens elitseriem­öte i Halmstad arena.
Bild: JARI VÄLITALO BRÖDRAKAMP. Viktor Lindberg, till höger, slog storebrors­an Mattias i gårdagens elitseriem­öte i Halmstad arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden