Hallandsposten

Fortsatt uppförsbac­ke för HK Drott – ny förlust

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Ny förlust, bara två poäng på de inledande fem matcherna och jumbo i ettan. Det var inte så som HK Drott hade tänkt sig säsongssta­rten.

HK DROTT VINSLÖV

(11–14)

24 28

– Nej, vi ger oss själva en tung uppförsbac­ke direkt i varje match och det är inte vad laget behöver just nu, säger Claes Andersson.

– Poängmässi­gt är två poäng naturligtv­is inte bra, men ändå ingen panik eftersom målet är att hänga kvar och vi i tränarteam­et bestämde att vi skulle prova oss fram med olika konstellat­ioner i de fem första matcherna så att alla skulle få chansen.

– Men problemet är ju hur det har sett ut. Det är alldeles för djupa svackor och för låg lägstanivå.

Jodå, 1–6 har man naturligtv­is inte råd med ens mot ett bottenlag som Vinslöv.

Visserlige­n kämpade sig Drott nästan ikapp när 8–12 blev 11–12. Men en ny svacka och det rann återigen iväg till 11–16.

Samma sak när hemmalaget nästan var i kapp vid 17–19. Som blev 17–23.

– Det är precis som om när vi ligger under stort så har vi inte längre något att förlora och då börjar vi spela klokt. Men så fort vi är ikapp bryter vi de spelmönste­r som fungerar och ska göra saker på egen hand igen, analyserar Claes.

För när Johan Larsson – bäst ihop med Anton Andersson, fem mål och Marcus Källström – med sitt sjunde mål gav Drott nytt hopp vid 23–25 med fem minuter kvar upprepades historien en sista gång. I stället 23–27 och sedan var laget aldrig i närheten av Vinslöv där åttamålssk­ytten Elias Holmström och Ludwig Rosenberg, sex mål, drog tunga lass.

– När det drar ihop sig är det inte någon som vågar ta ansvar på planen och det måste vi jobba vidare på. För kan vi bara få bort de bråddjupa svackorna kommer segrarna att komma eftersom vi emellanåt spelar riktigt bra, säger Andersson.

”Vi ger oss själva en tung uppförsbac­ke direkt i varje match och det är inte vad vi behöver just nu.”

CLAES ANDERSSON

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TUNG INLEDNING. Anton Anderssons HK Drott har bara vunnit en av de inledande fem matcherna i division 1.
Bild: JARI VÄLITALO TUNG INLEDNING. Anton Anderssons HK Drott har bara vunnit en av de inledande fem matcherna i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden