Hallandsposten

HBTK både vann och förlorade i helgen

- WILHELM NILSSON wn@hallandspo­sten.se

Halmstad BTK fick smaka både på segersötma och torsk i helgen. Man fick nöja sig med en seger mot Arvika. Storfors blev nämligen numret för stort.

HALMSTAD BTK ARVIKA BTK

HALMSTAD BTK STORFORS BTK 6 3

2 6

Halmstad BTK inledde helgen med ett segerjubel, när man slog Arvika BTK med 6–3 på lördagen. Halmstad började starkt med en 2–0-ledning, efter två singelmatc­her. I första matchen tog Erika Fronth hem segern, efter att ha besegrat Rebecka Carlsen i samtliga set. I match nummer tre blev Arvikas Jennifer Jonsson för svår för Jennie Edvinsson. Något som fick Halmstad att känna flås i nacken, även om slutresult­atet blev 6–3 till HBTK.

– Lagmatchen kändes väldigt jämn, men till slut stod vi som segrare. Jennifer (Jonsson) är väldigt bra. Vi måste börja jobba ännu hårdare, så vi kommer närmre henne, säger Fredrik Håkansson, tränare i Halmstad BTK.

PÅ SÖNDAGEN FICK Halmstad åter en flygande start. I den första matchen ledde Erika Fronth med 2–0, i mötet mot Rahel Aschwanden. Men glädjen blev dock kortvarig för Fronth. Schweizisk­an hämtade senare andan, och vann till slut matchen med 3–2.

– Det var surt att förlora matchen efter att ha inlett så bra. Tankarna om att vinna mot henne var för stora under matchen, förklarar Erika Fronth.

FÖRLUSTSVI­TEN HÖLL i sig, och det blev inte någon Halmstadss­eger förrän i den fjärde singelmatc­hen, där Erika Fronth ställdes mot Mariann Juhasz. Ett 0–2 underläge vändes till segersiffr­orna 3–2.

– Klart att det mentala tar stryk av förlustern­a. Det var starkt att Erika kunde gå vidare från den första matchen, för att sedan segra, säger Fredrik Håkansson.

Det skulle också avgöras en match i dubbel, där Erik Fronth och Tilda Johnasson ställdes mot Lina Misikonyte och Mariann Juhasz. Matchen satt långt inne, och efter seger med 11–4 i avgörande set, skrevs siffrorna till 3–2 åt Halmstadtj­ejerna.

– Jag och Tilda kompletter­ar varandra bra. Det är en trygghet att spela med henne, säger Erika Fronth.

ÄVEN OM LAGSEGERN var långt borta efter segern i dubbeln, fick Tilda Johansson chansen att rå på Mariann Juhasz i den sjunde singelmatc­hen. Efter förlust i första set, lyckades en kvittering komma i det andra. Johansson förlorade till sist set tre och fyra. Det innebar också att Storfors stod som segrare med siffrorna 6–2.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TAPPADE LEDNING. Erika Fronth vann inlednings­matchen på lördagen. Dagen efter såg det ut att gå åt samma håll, men till sist tappade hon ledningen.
Bild: JARI VÄLITALO TAPPADE LEDNING. Erika Fronth vann inlednings­matchen på lördagen. Dagen efter såg det ut att gå åt samma håll, men till sist tappade hon ledningen.
 ??  ?? VANN DUBBEL. Tilda Johansson spelade dubbel med Erik Fronth. Duon gick segrande ur en rafflande match.