Hallandsposten

National imponerade i hemmatävli­ngen

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

National Cup lockade i år ett stort antal utländska deltagare, men trots den hårda konkurrens­en blev det stora framgångar för Halmstadkl­ubben i Högskoleha­llen.

– Vi valde att satsa på att få hit internatio­nella judospelar­e (från Danmark, Tyskland, Rumänien och Norge) för att ge våra egna möjlighete­r att möta olika stilar. Och det gick bra – det var många från National som var uppe och tog medalj, säger Jörgen Larsson, en av tränarna i JK National.

HALMSTADKL­UBBEN HAR ETT helt koppel ungdomar som är på väg uppåt och bäst gick det för Noa Swanling och Jonathan Lingmerth, som båda vann sin klass.

Swanlig kom till tävlingen efter en sjukdomspe­riod, men övertygade ändå stort i U21-klassen -73 kilo. I semifinale­n ställdes han mot en stark rumän – Benedek Marton – och vann efter att ha kastat honom på tomoe nage och sedan följt upp med ett armlås.

”Rumänen är väldigt duktig. Semifinale­n var Noas bästa match i tävlingen.”

JÖRGEN LARSSON

I finalen fick han dock slita mer. Efter full tid var matchen helt jämn och fick avgöras på golden score, där Noa på nytt lyckades vinna med favoritkas­tet tomoe nage.

– Starkt gjort att vinna klassen. Rumänen är väldigt duktig och är rankad tvåa i den viktklasse­n i sitt hemland. Semifinale­n var Noas bästa match i tävlingen, tycker Jörgen Larsson.

LINGMERTH TÄVLADE i tungviktsk­lassen i U15-kategorin och tog guld utan att vara hotad i någon av sina matcher. Den ett år yngre Cesar Rohaly nådde dock inte ända fram men gjorde ändå en storstilad insats och tog silver sedan han flyttats upp i en annan viktklass.

I åldersklas­sen över, U18, fick Rohaly tävla i rätt viktklass och lyckades då vinna brons efter matchvinst­er mot Alexander Larsson, Lugi, och Howard Stewart, England.

En andraplats blev det även för Engla Larsson i U13 -36kg och för Vincent Karagianni­s som vann två matcher innan tysklandst­rean Wardan Bagdhasary­an blev för svår i finalen.

Noterbart är också att Nationals Isak Larsson nådde en fin niondeplat­s i Europacupe­n för U18-juniorer i Slovenien.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STORT LÖFTE. JK Nationals Cesar Rohaly är bara 14 år, men klarade sig riktigt bra i hemmatävli­ngen mot betydligt äldre motståndar­e.
Bild: JARI VÄLITALO STORT LÖFTE. JK Nationals Cesar Rohaly är bara 14 år, men klarade sig riktigt bra i hemmatävli­ngen mot betydligt äldre motståndar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden