Hallandsposten

3–0-seger för H/H:S dam- och herrlag

VOLLEYBOLL: NYKOMLINGE­N NÄRA TA SET MOT VICEMÄSTAR­NA

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

HYLTE/HALMSTAD ORION DEGERFORS

(28–26, 25–16, 25–9)

3 0

– Det är jättesvårt att möta ett lag som spelar division 1-volleyboll. Bollen kan komma var som helst, säger Tony Westman.

– Vi är naturligtv­is bättre än vad vi visade i dag, men det är inte alltid så jäkla lätt att möta ett sådant här lag, fortsätter han.

Degerfors gör sin första säsong i den högsta serien och har två amerikansk­or – spelande tränaren Makenzie Moeai och Julie Mota – som sköter det mesta på plan.

I övrigt håller värmländsk­orna näppeligen elitseriek­lass.

Men fajtas kunde laget och därför blev det överraskan­de jämt i första set sedan Hylte/halmstad tappat 20–14 till 21–24 efter rena genomklapp­ningen.

– Vi hade nio egna misstag bara i första set och brände sedan två servar när Degerfors fick ytterligar­e setbollar, påpekar Westman.

Allt som allt tvingades H/H rädda inte mindre än sex setbollar innan Therese Bengtsson kunde avgöra på hemmalaget­s första fram till 30–28.

Degerfors fortsatte att störa vicemästar­na även i början av andra set, men ett avgörande ryck kom då 14–12 blev 21–12 och så småningom 25–16.

Hylte/halmstads tränare Tony Westman körde runt på alla spelare och lät Cornelia Rosenqvist göra debut mot nykomlinge­n Degerfors. Det blev seger med 3–0 ändå – trots ett första set som var allt annat än bra.

I TREDJE DROG sedan Hylte/halmstad i från direkt när Tilda Hellgren, som ersatte amerikansk­an Taylor Bruns som passare, svarade för en makalös serveserie som gav 10–0.

Då var matchen förstås över och H/H behövde inte förta sig för att till slut vinna med utklassnin­gssiffrorn­a 25–9.

– Det går inte att dra för stora

växlar på den här matchen och därför ska jag redan nu sätta mig och titta på Holte på video, säger Westman.

På tisdag bär det nämligen av till Köpenhamn för match i Öresundsli­gan mot det danska stjärnlage­t.

Eftersom det är så tätt mellan matcherna valde Westman att vila amerikansk­a centern Karis Watson, som haft känning i ett knä. Även Bruns spelade sparsamt när H/htränaren roterade på spelarna.

”Det är jättesvårt att möta ett lag som spelar division 1-volleyboll. Bollen kan komma var som helst.”

TONY WESTMAN Tränare i Hylte/halmstad

DET GAV INTRESSANT­A besked. Tilda Hellgren, som omskolats till passare, gjorde en stark insats i sin första hela match för klubben och fick pris som bästa spelare.

– Tilda har en lång väg att vandra, men hon har gjort det jättebra på träning och behöver fler matcher för att utvecklas. Sedan visste vi ju redan att hon har en bra serve...

 ??  ?? VASS I ANFALL. Martina Svensson, åtta poäng, var en av dem som lycvkades bäst när Hylte/halmstad slog nykomlinge­n Degerfors med 3–0 i Halmstad arena.
VASS I ANFALL. Martina Svensson, åtta poäng, var en av dem som lycvkades bäst när Hylte/halmstad slog nykomlinge­n Degerfors med 3–0 i Halmstad arena.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden