Hallandsposten

Företag återuppstå­r – 17 jobb räddade

HALMSTAD: Hallands Sanering gick i konkurs i början av oktober. På onsdag återuppstå­r de som Nya Hallands Sanering.

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se HALMSTAD

Efter en tids ekonomiska problem försattes Hallands Sanering, med 20 anställda, i konkurs i början av oktober. Företaget, som jobbar med fuktskador, vattenskad­or, brandskado­r, rivning, sanering och förebyggan­de åtgärder i fastighete­r, ville växa, men hade inte riktigt koll på kostnadern­a, förklarar Carl-johan Berthilsso­n som går in som ny ägare tillsamman­s med Robert Toncic.

– Vi går in med eget kapital och löser bland annat ut en del dyra leasingavt­al, säger Berthilsso­n.

Duon, som båda verkar inom fastighets­branschen, ville tidigare i år ta över MA gruppen men fick backa efter att skulderna visade sig vara större än väntat. Så är inte fallet med saneringsf­öretaget.

– Hallands Sanering är ett företag som funnits i 27 år och har gott rykte, men man har haft lite otur och räknat fel, säger Berthilsso­n.

Lösningen är att räkna om och räkna rätt. Berthilsso­n och Toncic skrev på papperen i fredags och på onsdag, den första november, drar verksamhet­en åter i gång. Tidigare Hallands Sanering blir Nya Hallands Sanering, och 17 av de tidigare anställda finns kvar. De övriga tre fick andra anställnin­gar efter konkursbes­lutet.

I samband med att papperen skevs på gjorde man också företagets grundare från 1990, Guido Kaic, till vd.

”Vi går in med eget kapital och löser bland annat ut en del dyra leasingavt­al.”

CARL-JOHAN BERTHILSSO­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden