Hallandsposten

Nytt teknikstru­l vid uthyrning av lägenheter

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se HALMSTAD

Tekniska problem gjorde återigen att en del fick problem med att logga in i uthyrnings­systemet när HFAB för andra gången öppnade upp intressean­mälan för sex direktläge­nheter. Den här gången var det dock betydligt fler som lyckades och processen ska därför inte göras om.

Som HP tidigare berättat var det många som inte lyckades logga in när HFAB nyligen skulle hyra ut sex stycken så kallade direktläge­nheter (lägenheter med kort inflyttnin­gsdatum som även de med få köpoäng har chans att få). Orsaken var ett fel som uppstod i bolagets digitala uthyrnings­system.

”Vi vet att det är människor som inte har lyckats registrera sig.”

ULF NILSSON, affärsutve­cklings- och kommunikat­ionschef på HFAB

DÄRFÖR BESTÄMDES ATT processen skulle göras om. Men även vid det andra tillfället, som inföll på torsdagskv­ällen, uppstod tekniska problem som gjorde att alla inte kunde komma in i systemet.

– Systemet var i gång hela tiden men vi vet att det är människor som inte har lyckats registrera sig, säger Ulf Nilsson, affärsutve­cklings- och kommunikat­ionschef på HFAB.

Den här gången kom det däremot in nästan dubbelt så många anmälninga­r och därför har HFAB beslutat att

inte göra om processen ännu en gång.

– Vi låter den här uthyrninge­n rulla igenom. Vi beklagar naturligtv­is att människor trots försök inte lyckades registrera sig men vi kände att eftersom vi fått in över 1 000 anmälninga­r så har en klar majoritet lyckats, säger Ulf Nilsson.

Enligt honom har problemen vid de senaste två uthyrnings­tillfällen­a orsakats av att söktrycket varit högre än vad systemet har kapacitet för. Efter att det uppstod första gången vidtogs åtgärder, men de var inte tillräckli­ga.

– Vi försökte lösa det här med ett mindre programfix. Då trodde vi att det skulle räcka men det är bara att erkänna att det var en felaktig bedömning av oss, säger Ulf Nilsson.

HFAB SKA NU tillsamman­s med sin leverantör återigen se över systemet för att motverka att liknande händelser inträffar i framtiden.

– Vi kommer också att förlänga tiden som intressean­mälan är öppen. Hur mycket vet jag först om ett par veckor men det kommer att bli ganska rejält stor skillnad jämfört med i dag då den är öppen en timma, säger han.

 ?? Bild: EMMA HASSELGREN/ARKIV ?? MEDVETEN OM PROBLEMET. Ulf Nilsson, affärsutve­cklingsoch kommunikat­ionschef på HFAB.
Bild: EMMA HASSELGREN/ARKIV MEDVETEN OM PROBLEMET. Ulf Nilsson, affärsutve­cklingsoch kommunikat­ionschef på HFAB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden