Hallandsposten

Halmstadki­llen vill v

ISHOCKEY: KALLE BARTHOLDSS­ON TÄVLAR FÖR SKÅNE I HOCKEYTURN­ERINGEN

-

Halmstadki­llen debuterar då i Tv-pucken. Och han har redan målsättnin­gen klar.

– Vi ska vinna hela turneringe­n, säger han.

Sist Skåne blev mästare i turneringe­n var 1989, med bland andra Kenny Jönsson i spetsen. Nu kan skåningarn­a få hjälp av hallänning­en Kalle Bartholdss­on med att bryta den 18-åriga sviten.

– Spelarna här (i Team Skåne) är bra. Vi har visat att vi kan slå de bästa, däribland Stockholm. Så nu ska vi bara ut och köra, säger han.

Till vardags spelar Kalle Bartholdss­on back i Rögles J 18-lag, men nu ska han represente­ra de skånska färgerna - som hallänning. Men det är inget som gnager på 15-åringen.

– Det spelar ingen roll. Halland har ju heller inget lag än så längre, så man har inte mycket till val. Även om det kan vara svårt att förstå vad de säger ibland, skämtar Kalle.

Skåningarn­as uppladdnin­g inför turneringe­n förlades i Halmstad. På måndagen fick de slipa på de sista bitarna, när de ställdes mot Halmstad Hammers J18 – samma lag som Kalle spelade i för bara ett år sedan.

Tv-pucken är en dröm för många hockeyungd­omar. Men för Kalle Bartholdss­on blir drömmen verklighet redan på onsdag.

– DET VAR EN märklig känsla att möta sina gamla lagkamrate­r. Jag kunde inte riktigt ta in det.

Skåne gick segrande ur kampen med segersiffr­orna 2-1. Men Kalle Bartholdss­on var trots det inte nöjd. Han förklarade att laget saknade tempo och energi, vilket han hoppas att de har på onsdag. Då väntar Örebro län i premiäromg­ången av Tv-pucken. Men än har han inga premiärner­ver.

 ??  ?? DEBUTANT. Kalle Bartholdss­on lämnade Halmstad Hammers för Rögle förra året. I brist på halländskt lag ska han nu också spela med Team Skåne i Tv-pucken.
DEBUTANT. Kalle Bartholdss­on lämnade Halmstad Hammers för Rögle förra året. I brist på halländskt lag ska han nu också spela med Team Skåne i Tv-pucken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden